Teknolojik kısımları beni biraz zorladı. Dan Brown'un en az sevdiğim kitabı. Yine de okunmalı.
Okuduğum ilk Dan Brown kitabı oldu. İyi de oldu. Hayatımda okuduğum en sürükleyici 2 kitaptan birisiydi. Kitap ilerledikçe şaşırmaktan mimiklerimi kaybettim. Zekanızı yerden yere vuruyor. Nasıl böyle bir kurgu yapabildiğini aklım almadı doğrusu.
İhanet Noktasına göre daha zevkle okuduğum bir kurgu romanı. Dan Brown'un Melekler ve Şeytanlar kitabının yerini onun başka hiç bir kitabı dolduramayacak sanırım. Ama yine de Dan abiyi severek okumaya devam...
Melekler ve Şeytanlar ile Da Vinci şifresinden önce yazdığı kitap. Bazı açılardan ilginç olsa da (Alman şivesi ile İspanyolca konuşan İngiliz!) bazı açılardan da vasatı aşamıyor. Sonu ise çok belli...
bu adamın her kitabı harika.Özellilkle her kitabında aynı tuzakları kullanıyor ve okurda bu tuzaklara ister istemez düşüyor.Dan Brown şüphesiz ki yüzyılımızn en iyi yazarlarından bir tanesi.
Kahramanin istemeden kendisini olaylarin içinde bulmasi, bu is için kalifiye olmamasina ragmen pes etmeden, elindeki kisitli kaynaklar ile adim adim karsisina çikan zorluklari asmasi ve pesindeki katilden hep bir adim onde olma zorunlugu gercekten heyecanli.
Mükemmel bir kurgu, sayılar, matematik ve şifreler... Sevenlerin kaçırmaması gerek diye düşünüyorum.
dan brown'nun okudugum ilk kitabiydi. Bir haftalik marmariste tatildeydim, kitabi 2.5 gunde okudum uykusuz gecelerin sonunda bitirdim. cok heyecanli ve eglenceliydi...gizem doluydu. tavsiye ederim
"Da Vinci Şifresi" ya da "Melekler ve Şeytanlar" kadar sürükleyici olmadığı bir gerçek. Ama şifreler ve kriptografiye olan merakımdan dolayı ilgimi çeken bir kitap. Okunmaya değer derim.
İlk Dan Brown romanı. Gelecekteki Melekler ve Şeytanlar ile DaVinci Şifresi gibi kurgularda da yer bulacak olan "Değişmez Brown Kurgu Sistemi"nin başlangıcını teşkil ediyor: Az bilinen gerçekleri al, gizemli bir kurgunun içine yerleştirip yavaş yavaş açıkla, gerilimi üst düzeyde tut ve sonuçta "kötü adam" en beklenmedik kişi çıksın.
Malumun ilanı Dijital Kale'de de değişmiyor. Adı Robert Longdon olmayan bir Robert Longdon da var elbet kitapta başkarakter olarak. Tüm "malumlar"a rağmen Dijital Kale'nin bilişim sektörüyle ilgili az bilinen gerçekleri açıklama konusunda başarılı bir "iyi okumalık" olduğunu söylemek mümkün.
11 Eylül saldırlrarı sonrası tüm dünyada gerçekleştirilen dijital gözlemlemeyi 1998'de kitap haline getirerek Dan Brown önemli bir konuya parmak basmış.
Dijital Kale formatını, Dan Brown Robert Langdon karakterinin başrolde yer aldığı Melekler ve Şeytanlar, Da Vinci Şifresi,
Kayıp Sembol ve Cehennem kitaplarında da tekrarladı.
Müthiş bir kitaptı.Dan Brown işini iyi biliyor.En az Robert Langdon serisi kadar güzel bir kitaptı.
Sürükleyici bir kitap. Zaten filmi çekilir muhtemelen. Filminden önce okumanız tavsiyemdir.
ABD de kurulu ve tüm dünyayı naklen dinleyen ve record eden kuruluş olan N.S.A. yin ne olduğunu bu kitap ile daha iyi anladım.
Bir arkadaşımın önerisi ile okumuştum. Etkileyici kurgusundan olacak yazarın diğer kitaplarından birkaçını da okumak ihtiyacı hissetim.
http://kitaplardansayfalar.blogspot.com.tr/2015/06/dijital-kale-dan-brown-kitap-yorumu.html
Heyecanla başladığım ama beklentilerimin çok altında kalan bir kitap. Yazarın diğer romanları kadar akıcı değil.
Gayet güzel kurgulanmış sürükleyici bir kitap.
-spoiler-
We are watching you.
Gözüm üstünüzde.
ve neden 123 bölüm yok hala onu düşünüyorum.