Kitap edebiyat üzerinden Tanpınar'a saygısızlıkla dolu. Saygı duymak lazım neticede.
Deneme kitapları okumayı sevenler için Zülfü Livaneli ve Sunay Akın'ı tavsiye ederim. Bu da Zülfü Livaneli'nin güzel bir deneme kitabı.
Benim gibi yazarlığı meslek yapmak isteyenler için ilgi çekici bir kitap. Edebiyat üzerine derinlemesine konular mevcut. Ayrıca sadece edebiyat değil, başka konular üzerine de yazılar mevcut. Tek eksiği hep aynı isimler üzerine yoğunlaşması. Çok fazla Hemingway ve Yaşar Kemal ismi duydum.
Cok guzel bir kitapti.Arada sıkıldığım oldu.Cok zaten bir solukta okunacak bir kitap degildi.Bence aralarda okunmasi gereken bir kitap.
Altının çize çize okuduğum,çok samimi,karşımda yazarla sohbet ediyormuşum gibi gelen,denemeler silsilesi :)
Beklediğimden de harikulade bir kitap... Edebiyata bakış açınızı genişletecek ve güzel referanslar alabileceğiniz bir deneme kitabı...
Eğer bir Zülfü Livaneli okuruysanız mutlaka okumalısınız...
Livaneli'nin bütün romanlarını çok severek okudum bir de denemelerine göz atayım diyerek başladım okumaya. Hiç yanıltmadı beni yine çok güzeldi. Hele edebiyat ile çok ilgili iseniz kesinlikle okumalısınız. Çok akıcı bir dili var, ilgi çekici ve güncel konular üzerinde durulmuş. Edebiyat sohbeti yaptığınız arkadaşlarınız varsa bu kitabı okumak onlarla sohbet etmek gibi.
Zülfü Livaneli’nin Vatan Gazetesi’ndeki Edebiyat Notları köşesinde yayınlanan yazılarından derlenerek hazırlanan bir inceleme. Sanatçının kendi hatıralarının katkısıyla bir nevi otobiyografi/anı özelliği de taşıyan kitapta edebiyat dünyası tamamen Livaneli’nin gözünden irdelenmiş. Gerek yazar adayları gerekse okurlar için isabetli tavsiyeler ve oldukça yerinde tespitler olmakla birlikte bakış açısında eleştiriye açık noktalar da var. Fakat Livaneli’nin edebi birikimi, sanatçı kimliği ve bireysel çabaları takdire şayan.