Esir Şehrin İnsanları'nın kaldığı yerden devam... Osmanlı aydını ile halk arasındaki uçurumu çok güzel yansıtan bir eser olmuş. Bir yandan Anadolu'daki hareketlenmeye göz atarken bir yandan da Kâmil Bey'in karakterinin yeniden ilmek ilmek işlenmesine tanık oluyoruz.
Bence serini en heyecanlı ve en eğlenceli kitabı ...hapishane koşulları ve oranın edebiyatını üstad müthiş aktarmış...
Serinin ikinci kitabıydı; ilk kitabı geride bıraktı. Anlatımıyla, betimlemeleriyle, kurgusuyla mükemmeldi. İlk kitaptan daha da keyifli bir okuma oldu. O kadar güzel ki; cezaevinin şartlarını, insanların bayağılıklarını iğrenerek okudum ve tam yerinde benim bile içimi rahatlattı Kamil bey. Bir çok insan hikayesi, dönemin ağır şartları, toplumun içinde bulunduğu ruh hali çok güzel bir biçimde anlatılıyor. Kitabı çok beğendim. Birinci kitaptan başlayarak okunmasını tavsiye ederim.
Kemal Tahir'in okuduğum 2. kitabıydı; şu an 5. kitabını okuyacağım (Devlet Ana) okudukça okunulası gelen Türk Edebiyatının vazgeçilmez bir yazarı.
Serinin ikinci kitabı. İşgal dönemi İstanbul'unda siyasi bir suçlu olmasına karşılık, Kamil Bey suçunun iftira olması dolayısıyla (yanlış anlaşılma) kendisini külhanbeylerinin, acımasız katillerin ve uslanmaz kumarbazların arasında buluyor. Koğuş yaşamını, hapishane hayatını öyle bir anlatmış ki yazar sanki siz de orada Kamil Bey ile birliktesiniz. Hapishane jargonunun ve argo kelimelerin fazlasıyla kullanıldığı roman. Kesinlikle okunmalı.
Ulan mortocu!!
Dinim Rabbena aşkı için on numara kitap..
İmza: Faytoncu Osman :)
okuyunuz:)