Kırmızı Pazartesi

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Bana bir önyargı verin dünyayı yerinden oynatayım.

Profil Resmi
7 puan

genel itibariyle marquez romanları 7-8 puan dilim aralığında..zira bu romanın konusunda da tutarsız taraflar mevcut bu yüzden 3 puan kırdım.. :)

8 puan

Bir cinayet öyküsünü kimsenin ele almadığı bir şekilde ele alıyor, başta sonucu söyleyip anlatmaya başlıyor. Kurgu olarak beğendim.

8 puan

Bana bir önyargı verin,dünyayı yerinden oynatayım..
http://zamansozleri.blogspot.com.tr/2014/08/krmz-pazartesi-gabriel-garcia-marquez.html?

8 puan

Yazarın çocukluğunun geçtiği kasabada yaşanan gerçek bir olaya dayanan hikâyede işleneceğini herkesin bildiği, hatta kimi satırlarda cinayeti işleyecek olan ikiz kardeşlerin bile kendilerine engel olunmasını istediği hissedilen ancak; bu cinayete engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı bir namus cinayetinin öyküsü anlatılmakta

7 puan

Okunmazsa kaybedilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum,ama zaman geçirmek için okunabilir.

4 puan

Marquez ile yıldızım hiç barışmayacak sanırım.

7 puan

Güzel akıcı bir kitap.

Profil Resmi
10 puan

Bir cinayetin işleneceği bilindiği halde kimsenin engel olmamasını anlatan bir hikaye.
Kişilerin başta kitap karakteri sonrasında ise kendi düşünceleri irdeleyen bir kitap.

Profil Resmi
8 puan

Sonunu bildiğim bir kitabı okumak hiç bu kadar heyecanlı olmamıştı.

Profil Resmi
10 puan

Marquez kalemine sağlık...

9 puan

İşleneceğini herkesin bildiği ama kimsenin engellemedği bir cinayetin öyküsü. Olağanüstü bir kitap, olağanüstü bir hikaye.

9 puan

Herkesin gerçekleşeceğini bildiği bir cinayet var ortada, kurban hariç.. Herkes susuyor ve gözgöre göre bu cinayet işleniyor. Günümüz Türkiyesinin en büyük sorunlarından olan "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" bu kısacık romanda en büyük suça, bir cinayete yol açacak raddeye geliyor. Yer yer sıkıcı gelse de bu kadar kısa bir romanla insanların koyun gibi sürüye uyuşu gayet güzel kurgulanmış:) İyi okumalar..

11 yıl, 11 ay
10 puan

Kader bizleri görünmez kılar...

http://www.kontesce.com/2013/02/krmz-pazartesi-gabriel-garcia-marquez.html

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
7 puan

Namus cinayeti kavramının sadece Türkiye'de olmadığını hatırlatan , çevirisi güzel olan ve ilgili olanların okuması gereken klasik denebilecek bir eser.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
7 puan

Mahalle baskısını gerçekçi bir şekilde anlatan ve bu sayede nobel almış bir kitap. Ben çevirisinin zayıf kaldığını düşünüyorum. Bu yüzden beklediğim akıcılığı ve tadı alamadım.

9 puan

Çevirmenden mi kaynaklanıyor orjinali mi böyle bilmiyorum ama ilk sayfaları inanılmaz karışık. Kitabın tarzını kavradıktan sonra elinizden bırakamayacaksınız.

11 yıl, 10 ay
9 puan


Herkes o gün cinayetin işleneceğini biliyordu ama kimse engelleyemedi. Kimi bunu zaten engellemeyi istemedi, kimi umursamadı, kimi ise kaderin önüne geçemedi.

Basit bir hikaye gibi düşünmedim, derin toplumsal yaraların gözlerönüne serildiği harika bir romandı.

11 yıl, 10 ay
8 puan

Sonunu bile bile, sona nasıl gittiğin. Olayların çorap söküğü gibi gelmesi ve bir şeyin sırf öyle olması istendiği için olmayacağı noktası. Son sayfaya kadar merak içinde kalıyorsunuz: "e peki ne hissediyor bu adam?"

Profil Resmi
8 puan

Bu romanda anlatılan şey bize hiç yabancı değil, yapabileceğimiz halde hiçbir şey yapmamak, nedensizce tepkisiz kalmak aşina olduğumuz bi durum. Bunu böylesine derin anlatmak elbette ki yazarın başarısı.

Yalnız çeviride bir sıkıntı var gibi, hikayenin içine girene kadar biraz rahatsız ediyor.

9 puan

http://kitapbocegim.blogspot.com/2013/05/krmz-pazartesi-gabriel-garcia-marquez.html

9 puan

Santiago Nasar...
Genç, hareketli kısmen züppe..
Aklıma geldiğinde her zaman üzülürüm Nasar, çünkü savrulan bir küfür gibi onun ismi verilmiştir namus davasında. Peki ya ağızdan çıkan, geçerliliği belirsiz olan o sözün izi ne tür bir yara açar sayfalarda? Santiago Nasar yaralarını kapamaya çalıştığında akan kan, nasıl durmadan oluk oluk akıyorsa okurun bilincinde de aynı şekilde kalıcı bir hatıranın yarasını oluşturuyor Marquez.

Haklı ya da haksız, -ülkemizinde içinde bulunduğu durumu da gözeterek- namus dolayısıyla işlense de bir cinayet ne derecede meşru kılınabilir?

Yüzyıllık Yalnızlık'dan sonra gelir GABO'nun eserlerinde Kırmızı Pazartesi benim gözümde. Okunmalı; tekrar tekrar.


8 puan

G.Garcia Marquez'in kısacık ama doyumsuz harika kitabı.
Roman Kolombiya'da aileden zengin Santiago Nasar adlı bir gencin işleneceği herkes tarafından bilinen ama kimsenin kılını kıpırdatmadığı bir namus cinayetine kurban gitmesi üzerine kurulu.
Kitap bittikten sonra insan düşünüyor suçlu insanların duyarsızlığımı yoksa kader varda önüne geçilemezmi diye.Bu kadar kısa olduğuna üzüldüğüm ender kitaplardan biri oldu Kırmızı Pazartesi.

8 puan

Santiaga nasar,toplumca pek sevilmeyen ama suçsuz bir genç.
Kitabın ilk sayfaları biraz ağır geliyor ama ilerledikçe konuya hakim ve içinde buluyorsunuz kendinizi.Namus davasının acımasız sonuçları karşında eli kolu bağlanmış bir genç kız ile zengin ve kısmen züppe sayabileceğimiz bir adamın hikayesi.Buruk bitireceğiniz ama seveceğiniz bir eser.Kitabın son cümleleri beni çok etkiledi,tavsiye edilir.

9 puan

Kitabı nasıl okudum , nasıl bitti bilmiyorum. Yazarın üslubu hikayeyi bana göre daha kısa hale getirmiş. Kitabın bana hissettirdiği durum da var ortada. Olayların şuan önümde gerçekleştiğini , yavaş yavaş nihai sona doğru ilerleyişini görüyorum ama ben o olaya müdahale edemiyorum. İnsanı çaresiz hissettiren bir kitap olmuş. Takdir edilesi bir eser.

10 puan

Bir gün bu kadar yalın, bu kadar güçlü, bu kadar etkileyici bir roman yazmak isterim. Hikayenin en başında, kahramanımızın nasıl bir sonla kaşılacağını biliyoruz. Ama o sonu bilmek, heyecan içinde kalmamızı engellemiyor. Hele o son paragraf...

8 puan

Marquez bu kitabı yazdıktan sonra ''her yazar son yazdığı kitabın en iyi kitabı olduğunu düşünür bu da benim en iyi kitabım'' demiştir.
Marquez bu kitapta işleneceği herkes tarafından bilinen bir cinayeti anlatmaktadır. Harika kurgulanmış ve büyülü gerçekçilik olarak adlandırılan Marquez tarzını -yüz yıllık yalnızlık kadar olmasa da- iyi yansıtan bir kitaptır. Cinayetin nasıl işlendiğini, neden işlendiğini bilirsiniz daha kitabın başında, ona rağmen elinizden bırakamazsınız kitabı. Liberalizmin, bireyselciliğin kötü yönlerini gerçekçi bir üslupla hiç abartmadan anlatmıştır Marquez bu kitapta.

8 puan

Bugün toplumda yaşanan duyarsızlığı, bananeciligi hatta 'bekleyelim bakalım ne olacak?' şeklindeki başkalarının yaşadığı olumsuzlukları kendilerine heyecan malzemesi yapan bir kesimin bakış açısını yansıtması adına oldukça güzel bir kitaptı. Kısa olması kitabı sıkıcı olmaktan çıkarıyor. Kısa sürede zevkle okunabilecek bir kitap.

7 puan

Marquez'in alışıldık tarzlarından birisi. Hiç bir yerinde sıkmıyor kitap. Farklı karakterlerin gözünden anlatıyor hikayeyi. Yüzyıllık Yalnızlık'a atıf yaptığı bölüm de, güzel bir tat bıraktı :)

8 puan

Kitaptaki cinayet ve çözülemeyen sırrın yanında beni en çok etkileyen şeylerden biri genç yargıcın ve valinin tavrının tasviri oldu.
O kadar başarılıydı ki bu tasvirler ayrı bir kitap bile olabilirmiş.

1 | 2 | 3