Yabancıların bir deyimi var 'Don't judge a book by it's cover' ,kitabı kapağına bakarak yargılama,bizde daha çok kişiyi dış görünüşüne bakarak değerlendirmemek gerek diye kullanılır.Bu bir kenara dursun ben kitabı daha çok 'Olasılıksız' tarzında bir kitap olarak hayal ettiğim için almıştım.Bilirsiniz son zamanlarda Aklından Bir Sayı Tut gibi bir sürü beyaz kapaklı kitaplar çıkıyor ve ben daha çok methini duydum bunların,gelgelelim Psikopat bu klasmana girmeyi hak ediyor mu? Kesinlikle hayır.
Ben kitabın arka kapağında yazanları okumadım kitaba başlarken,ama okusam şuanki hayal kırıklığımı sanırım bir 2-3 kat artırırdı.Kitaptaki başkarakterler 17 yaşında olabilir ama yazarı bu kadar ergence şeyler yazmaya iten neydi,bu kitabı yazarken nasıl bir ruh haliyle yazdı çok merak ediyorum.Saymadım ama zamanımı israf eden şu 390 sayfalık kitabın yaklaşık 200 sayfasından öpmek ve boyun kelimesi geçiyordur heralde.Bir genç kız her sevgilisini gördüğünde onun ne kadar baştan çıkarıcı olduğunu mu düşünür,bir erkek ne kadar romantik olsa bile badboy olarak gösterildikten sonra bu kadar sevgilisi için kendini yıpratabilir? Bir genç kız nasıl annesi banyoda saldırıya uğramışken aşağıya indikten sonra sevgilisi ile kırıştırabilir? Ah pardon tabi yarıyolda suçluluk duygusu hissedip bitirdi,sonra da çocuk olamaz nasıl yapabildim az daha sana tecavüz edecektim gibisinden tepki veriyor.Nasıl bir psikolojidir bu yahu biri bana açıklayabilir mi acaba ben çok yabancı kaldım.
Kısacası kitap pembe diziye benzetilmeye çalışılmış ama o kadar romantik sever bayan okuyucuya götürüp okutun bunu onlar da çöp olduğunu size itiraf edecektir.Neden 1 vermedim,kitap en azından akıcıydı,nerede aksiyon olacak nerede aksyion olacak diye ısrarla okudum kitabın sonunda yarımyamalak bir aksiyon vardı,sonra da zaten kitap bitti öyle işte,okumayın arkadaşlar bu kitabı lütfen rica ediyorum,bu kadar okumayın dememe rağmen görüp de okuyanları da kınıyorum.
kesinlikle kapakla ve ismiyle uyumlu bir kitap değil bir aşk romanının içine bir kaç gerilim ögesi dağıtılmış o kadar boş zamnınızda okunabilecek bir kitap
kitabın üçte biri boş. mecazen değil, boş sayfa yani. 3 yada 2 sayda bir diğer bölüm için atlanan boş bir sayfa var.
hikaye oldukça tırt. kapak resmine ve ismine aldanıp gerilim tarzı bir şey bekliyor insan ama o da yok. %80 i öpücük muhabbeti var.
yazarı tanımıyorum ama anladığım kadarı ile beyni 13-16 yaş aralığında. bu kadar kepaze bir kitap okumamıştım.
Kitabın kapağına ve konusuna bakarak almıştım. Arka özeti kitabın son bölümünden ele alınarak yazılmış. Basit bir gençlik romanı araya birkaç korku sahnesi serpiştirilmiş o kadar. 15-16 yaş grubu okuyabilir :) Bende okurken her an bişi olacak diye bekliyorum güya korku kitabı diye almıştım:(
Maalesef elden çıkarcaklarım arasında.
Kitabın adı "Psikopat" olduğu için haliyle cinayet romanı beklentisiyle okudum.Aralara serpiştirilmeye çalışılmış "korku" izlenimleri gerçekten çok komikti.Kitap iki gencin aşkını anlatıyor.
Kitabı şuan da okumaktayım.Ve bitirebilmek için kendimiz paralıyorum desem yeridir.Ben hayatımda böyle sıkıcı bir kitap okumadım.Yazar adeta başa dönüp kendini tekrarlıyor.Her bölüm aynı kalıplar.Kitabın adı psikopat ama konuyla uzaktan yakından alakası yok.. 10 üzerinden 1 .
Bir kere yazar ismi uydurma. Erkek değil, kadın. 14-15 yaşlarında kız diye düşünüyorum. Yıl içinde benzer yazılar okul içinde de okuyorum çünkü.
Hikaye romantik. Öyle psikopatlı polisiye türü değil. Genç okuyucu romanı. Pek bir şey olduğu yok hikayede. Öptü, öpüştük, boynumu ısırdı tarzında yürümüş gitmiş. Çok çok sıkıcı değildi ama içi boş bir kitap. Belki 12-15 yaş aralığında gençler için olabilecek bir kitap. Ama o yaş aralığına bile tavsiye etmiyorum. O yaşlarda okumaları gereken bir sürü kitap var çünkü.
Kısacası beğenmedim. Zamana ve paraya yazık oldu. Almaya, okumaya ve zaman ayırmaya değmez.
Niye çevirmek için zahmet etmişler ki? Belki de etmemişlerdir. Belki de yazar Türk'dür. Bizim gençlerde moda çünkü hikaye kahramanlarına yabancı isim vermek.
Nokta kitapevi bir daha senin bastığın bir kitabı kolay kolay almam.