Psikopat

2 puan

Yabancıların bir deyimi var 'Don't judge a book by it's cover' ,kitabı kapağına bakarak yargılama,bizde daha çok kişiyi dış görünüşüne bakarak değerlendirmemek gerek diye kullanılır.Bu bir kenara dursun ben kitabı daha çok 'Olasılıksız' tarzında bir kitap olarak hayal ettiğim için almıştım.Bilirsiniz son zamanlarda Aklından Bir Sayı Tut gibi bir sürü beyaz kapaklı kitaplar çıkıyor ve ben daha çok methini duydum bunların,gelgelelim Psikopat bu klasmana girmeyi hak ediyor mu? Kesinlikle hayır.
Ben kitabın arka kapağında yazanları okumadım kitaba başlarken,ama okusam şuanki hayal kırıklığımı sanırım bir 2-3 kat artırırdı.Kitaptaki başkarakterler 17 yaşında olabilir ama yazarı bu kadar ergence şeyler yazmaya iten neydi,bu kitabı yazarken nasıl bir ruh haliyle yazdı çok merak ediyorum.Saymadım ama zamanımı israf eden şu 390 sayfalık kitabın yaklaşık 200 sayfasından öpmek ve boyun kelimesi geçiyordur heralde.Bir genç kız her sevgilisini gördüğünde onun ne kadar baştan çıkarıcı olduğunu mu düşünür,bir erkek ne kadar romantik olsa bile badboy olarak gösterildikten sonra bu kadar sevgilisi için kendini yıpratabilir? Bir genç kız nasıl annesi banyoda saldırıya uğramışken aşağıya indikten sonra sevgilisi ile kırıştırabilir? Ah pardon tabi yarıyolda suçluluk duygusu hissedip bitirdi,sonra da çocuk olamaz nasıl yapabildim az daha sana tecavüz edecektim gibisinden tepki veriyor.Nasıl bir psikolojidir bu yahu biri bana açıklayabilir mi acaba ben çok yabancı kaldım.
Kısacası kitap pembe diziye benzetilmeye çalışılmış ama o kadar romantik sever bayan okuyucuya götürüp okutun bunu onlar da çöp olduğunu size itiraf edecektir.Neden 1 vermedim,kitap en azından akıcıydı,nerede aksiyon olacak nerede aksyion olacak diye ısrarla okudum kitabın sonunda yarımyamalak bir aksiyon vardı,sonra da zaten kitap bitti öyle işte,okumayın arkadaşlar bu kitabı lütfen rica ediyorum,bu kadar okumayın dememe rağmen görüp de okuyanları da kınıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »