1918-20 arasındaki Türk insanının çaresizliği ve Anadolu'da başlayan direnişleri ittihatçıların çaresizlikleri ve yaşadıkları ile birlikte anlatan güzel bir roman.
kemal tahirin bir serisinden bir kitap . tarihle ilgili serileri sevenler özellikle osmanlının son dönemleri ve cumhhuriyetin ilk dönemlerinin istanbulunu sevenler mutlaka okumalı. savaştan yeni çıkmış bir ittihatçının ruh halini çok iyi anlatıyor.
ancak serinin diğer kitaplarını okumayanların pek seveceğini düşünmüyorum her seri gibi.
bitmesin istedim ama bitti...
En buyuk not dini ya da siyasi görüsü nasıl olursa olsun hatta tarihe gecen tarihi yazarların bile zihin şekillendiren iç ve dış müdahalelerden kurtulamamış olması
Ama roman çok güzel di be yaaa
Kemal Tahir'in Esir Şehir Üçlemesinin devamı gibi olan Yorgun Savaşçı Von Kres Paşanın Dürbünü, Karanlığın Dibinde ve Dönemeç adlı üç bölüm ve 528 Sh oluşuyor.
Esir Şehir de olaylar İşgal altındaki İstanbul'da geçerken Yazar bu kez aynı tarihlerdeki Anadolu'ya götürüyor okuru.Diğer üçlemede kısa bir süre karşımıza çıkan Cehennem Yüzbaşı Cemil İstanbul macerasından sonra Yunan işgali altındaki Ege ve Bursa'ya gider olaylar buralarda gelişir.
Çok güzel bir anlatım.Yakın tarihimizi merak edenler özellikle genç neslin kesinlikle okuması gereken bir kitap bence Yorgun Savaşçı
Anadolu'nun direnişini ve Cumhuriyet'in kuruluş sürecinin romanı. Keyifle okunan ve insanlarımızı tanıma,anlama fırsatı bulduğum çok güzel ve etkileyici K.Tahir romanı.
Cumhuriyete uzanan tarihimizi merak edenler okumalı derim. Güzel bir Kemal Tahir klasiği. Başlarda biraz sıkılmanıza rağmen gelişme bölümlerinde merakla okuyacağınıza eminim.
Kemal Tahir bu toprakların yetiştirdiği belkide en iyi romancımızdır. Yazdığı romanların hepsinin gerçek temelleri vardır. Bir kitabı yazarken yüzlerce kaynağı tarar öyle yazar.
Bu roman da kurtuluş savaşıyla ilgili yazılmış çok iyi ve gerçekçi bir romandır. Anadolu ve İstanbul halkının kurtuluş savaşı sırasındaki durumunu çok iyi yansıtmaktadır. Kurtuluş savaşı ve öncesini konu alan topçu yüzbaşı Cemil'in etrafında gelişen olayları anlatır. Dönemin Anadolu ve İstanbul bölgesinde halkın genel durumunu, bıkmışlığını, İttihatçılar, Karakol Cemiyeti, Milliciler gibi grupların sevap ve günahlarını, Balkan Savaşının bu gruplar üzerinde yarattığı sonuçları irdeler. Akıcı bir dili vardır.
Bu kitap da Kemal Tahir'in diğer kitapları gibi akıcı, yalın ve keyifle okunan bir kitap oldu benim için. Kurtuluş savaşından kesitlerin görülebileceği gibi, o dönemde memleketin halini, ordunun kısıtlı imkanlarını, taşradaki toplum yapısını ufaktan anlatıyor. Bu ve bunun gibi eserleri okuyup ecdadımızın nasıl bir zafer kazandığını daha da bir iyi anlıyorum. Beğendiğim bir kitaptır. Tavsiye ederim.
Kemal Tahir'in, Esir Şehir Üçlemesinden sonra okuduğum ilk kitabıydı. Beni Esir Şehir kadar sarmadı kitap. Kitabın ilk bölümü ikinci bölümüne nazaran daha akıcıydı. Neyse KEmal Tahir'e devam.