bence güzel bir soru :) zira kitap okumak , kitap okumayı bile sorgulatabilir , sorgulatmalı bence. niçin okuyoruz ?
...
saatleri ayarlama enstitüsü'nden :
" öteden beri cenabı hakkın insanlara bu hayatı yazmak için değil , iyi kötü yaşamak için bahşettiğine inananlardanım . "
peki bu hayat insanlara okumak için mi bahşedilmiş acaba ? bu hiç okunmamalı anlamına gelmiyor tabii ki , aklınızdan geçirmeyin öyle lütfen :) samimi , yürekten kitap okumalar yani olması gerektiği gibi okumalar olsa da şimdi daha baskın olarak bir kitap fetişizmi var sanıyorum . hayatımda bir felsefe , sosyoloji , tarih ve sanat ve hristiyanlık okumamışım ama kalkıp niçe okuyorum. ama herhalde onu anlayamam .
beetheoven : " bütün mesele büyük görünmek değil , gerçekten büyük olmaktır . "
ben neden okuyorum? john donne ile aynı sebeple ...
:
" yeryüzündeki dar , kıvrımlı yarıklar deniz suyunun zararlı tuzunu nasıl süzüp alırsa ... düşündüm ki yatışır benim de içimdeki acılar satırlar arasından süzülüp arınırsa ... "
:) . . . https://www.youtube.com/watch?v=4zPvfzcFOgA
bence güzel bir soru :) zira kitap okumak , kitap okumayı bile sorgulatabilir , sorgulatmalı bence. niçin okuyoruz ?
...
saatleri ayarlama enstitüsü'nden :
" öteden beri cenabı hakkın insanlara bu hayatı yazmak için değil , iyi kötü yaşamak için ... tümünü göster
" aşkı ilk yaşamak , denizi ilk görmek gibi dostoyevski'yi de keşfetmek insan hayatında çok önemli bir tarihtir. bu genellikle ilk gençlik çağında olur. yaşlılıkta daha huzurlu yazarları okuruz . 1915'te cenevre'de suç ve ceza'yı okudum . kahramanları bir katil ve bir orospu olan bu roman bana çevremizdeki savarştan da yıkıcı ve etkileyici geldi . dostoyevski okumak bilmediğimiz bilmediğimiz büyük bir şehrin içine ya da bir savaşın gölgesine girmek gibidir . "
j l borges
" aşkı ilk yaşamak , denizi ilk görmek gibi dostoyevski'yi de keşfetmek insan hayatında çok önemli bir tarihtir. bu genellikle ilk gençlik çağında olur. yaşlılıkta daha huzurlu yazarları okuruz . 1915'te cenevre'de suç ve ceza'yı okudum . kahramanla... tümünü göster
Eser Türk toplumunun medeniyet değişimi süreci içindeki durumunu, fertten yola çıkarak topluma varan bir teknikle anlatıyor. Tanpınar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nde zengin hayat hikâyeleriyle Türkiye'nin meselelerini, kendine has yorumlarıyla medeniyet değiştirme girişimlerinin insanımızı soktuğu çıkmazları araştırmakta, yaptığı tahlillerle de insanımız ve toplum yapımız üzerine dikkate değer hükümlere varmaktadır.
Eser Türk toplumunun medeniyet değişimi süreci içindeki durumunu, fertten yola çıkarak topluma varan bir teknikle anlatıyor. Tanpınar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nde zengin hayat hikâyeleriyle Türkiye'nin meselelerini, kendine has yorumlar... tümünü göster