Servet-i Fünun dönemi şairlerinden İsmail Safa'nın oğludur. Sivas'a sürgüne gönderilen babasının orada ölmesi üzerine 1901 yılında iki yaşında yetim kalmış, bu yüzden Yetim-i Safa adıyla anılmıştır. Babasız büyümenin acılarının yanı sıra, sekiz dokuz yaşlarında yakalandığı bir kemik hastalığı dolayısıyla 17 yaşına kadar, bu hastalığın fiziksel ve ruhsal bunalımlarını yaşamıştır. Doktorlar kolunun kesilmesinde karar kılmış, fakat Safa bunu kabul etmemiştir. Daha sonraları bu günlerdeki tecrübelerini Dokuzuncu Hariciye Koğuşu adlı romanında okurlarıyla paylaşır. Hastalık ve savaşın yol açtığı maddî sıkıntılar dolayısıyla öğrenimini sürdürememiş,13 yaşında hayatını kazanmak ve annesine bakmak için Vefa İdadisi'ndeki öğrenimini yarıda bırakmıştır. Karton Matbaası'nda bir süre çalışan Peyami Safa, Posta - Telgraf Nezareti'ne girmiş, I. Dünya Savaşı'nın başlamasına kadar orada çalışmıştır (1914). Daha sonra Boğaziçi'ndeki Rehber-i İttihat Mektebi'nde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Dört yıl çalıştığı bu okulda, hem öğretmiş hem de kendi çabasıyla Fransızcasını ilerletmiştr. Buradaki izlenim ve deneyimlerini Biz İnsanlar adlı eserinde kullanmıştır 1918 yılında ağabeyi İlhami Safa'nın isteğine uyarak öğretmenlikten ayrılmış ve birlikte çıkardıkları 20. Asır adlı akşam gazetesinde Asrın Hikâyeleri başlığı altında yazdığı öykülerle gazetecilik yaşamına başlamıştır. İmzasız olarak yazdığı bu hikâyelerin tutulması üzerine Server Bedi takma adını kullanmaya başlayan Peyami Safa, daha sonra 1921'de Son Telgraf gazetesinde yazmış, oradan da Tasvir-i Efkâr'a geçmiştir. Daha sonra Cumhuriyet gazetesine geçmiş, 1940 yılına kadar bu gazetede fıkra ve makalelerinin yanı sıra, roman da tefrika etmiştir.
1960'lı yıllara kadar başta Milliyet olmak üzere birçok gazete ve dergide yazan Peyami Safa 27 Mayıs'tan sonra Son Havadis gazetesinde yazmaya başlamıştır (1961). Aynı yıl Erzurum'da yedek subaylığını yapmakta olan oğlu Merve'nin ölümü üzerine büyük bir sarsıntı geçiren Peyami Safa, iki üç ay sonra İstanbul'da vefat etmiştir.
Servet-i Fünun dönemi şairlerinden İsmail Safa'nın oğludur. Sivas'a sürgüne gönderilen babasının orada ölmesi üzerine 1901 yılında iki yaşında yetim kalmış, bu yüzden Yetim-i Safa adıyla anılmıştır. Babasız büyümenin acılarının yanı sıra, sekiz dokuz... tümünü göster
Brandon Sanderson Amerikalı bir yazardır. Mistborn serisi ve Robert Jordan'ın epik fantazi serisi Zaman Çarkı'nı tamamlamasıyla bilinmektedir.
Brandon Sanderson Amerikalı bir yazardır. Mistborn serisi ve Robert Jordan'ın epik fantazi serisi Zaman Çarkı'nı tamamlamasıyla bilinmektedir.
İngilizce aslından Grosset & Dunlap baskısından kısaltmadan çevrilmiştir.
İngilizce aslından Grosset & Dunlap baskısından kısaltmadan çevrilmiştir.
İngilizce aslından Grosset & Dunlap baskısından kısaltmadan çevrilmiştir.
İngilizce aslından Grosset & Dunlap baskısından kısaltmadan çevrilmiştir.
"Yakışıklı bir genç adam St. Petersburg'a gelecek ve Marya Morevna'nın kaldığı evin kapısını çalacak. Adı Koşey: Yaşam Çarı ve Marya'nın kaderi. Yaşam Çarı, Marya'yı krallığına sürükleyecek, ki orada Marya, Koşey'in kardeşi Ölüm Çarı'yla tutuştuğu amansız savaşta kudretli bir savaşçıya dönüşecek.
Yıllar yılları kovalayacak; savaş kızışacak. Aşktan yaralanmış ve bir soluk arayışındaki Marya St. Petersburg'a geri dönecek. Ancak geride bıraktığı merhametsiz topraklardan çok da farklı bir şey bulamayacak orada da. St. Petersburg açlıktan kırılmakta, ölüm tarafından yutulmaktadır. Ölümsüz'de, yaşamın ve ölümün, aşkın ve gücün, unutulmaya yüz tutmuş hatıraların, derin mitlerin ve karanlık büyülerin 20. Yüzyıl Rus tarihiyle akıllardan çıkmayacak bir harmanını bulacaksınız."
35 yaşındaki kadın yazarımız bugüne dek Tiptree, Locus, Mythopoeic, Rhysling, Andre Norton, Hugo ve Lambda gibi birçok prestijli ödülün de sahibidir.
"Yakışıklı bir genç adam St. Petersburg'a gelecek ve Marya Morevna'nın kaldığı evin kapısını çalacak. Adı Koşey: Yaşam Çarı ve Marya'nın kaderi. Yaşam Çarı, Marya'yı krallığına sürükleyecek, ki orada Marya, Koşey'in kard... tümünü göster