Patasana hakkında genel bir quiz
Patasana hakkında genel bir quiz
Öğrenme aşkıyla geçti ömrümüz, aşkı öğrenemesek de…
Tarihimizin en önemli ve çalkantılı dönemlerinden biri olan 16. yüzyılda İstanbul… Hindistandan gelen beyaz bir fil ve onun sırlarla dolu bakıcısı: Çota ile Cihan. Filbaz aynı zamanda bir üstadın çırağı. Ustası ise Sinan. Bu toprakların yetiştirdiği en büyük mimar.
Elif Şafak'ın muazzam hayal gücü ve zengin diliyle Osmanlı tarihinin derinliklerine doğru şaşırtıcı bir yolculuğa çıkıyoruz. Karşılıksız bir aşk, iktidar kavgaları, yobazlığın ortasında yeşeren sanat ve beklenmedik bir ihanet…
Bir tarafta bilime ve öğrenmeye inananlar, bir tarafta gelişmeyi durduranlar...
Ustam ve Ben, tarihi kişiliklerin, camilerin, kütüphanelerin, türbelerin, köprülerin resmigeçit yaptığı, rengarenk, canlı, sürprizlerle dolu bir dönem hikayesi…
Öyle bir hayal dünyası ki içindeki konular ve tartışmalar günümüze dair de çok şey söylüyor. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek, çok konuşulacak bir roman.
"İstanbul dediğin unutkanlıklar şehri. Orada her şey suya yazılmış. Ustamın eserleri hariç, onunkiler taşa kazınmış. O taşlardan birine bir sır sakladık. Çok zaman geçti üzerinden, nice alametler birikti ama hâlâ orada olmalı, bıraktığımız noktada. Bilmem bulan çıkar mı? Bulsa bile anlar mı? Ustamdan geriye kalan yüzlerce eserden ve binlerce, binlerce taştan bir tanesi var ki, altında gizli Arzın Merkezi."
Öğrenme aşkıyla geçti ömrümüz, aşkı öğrenemesek de…
Tarihimizin en önemli ve çalkantılı dönemlerinden biri olan 16. yüzyılda İstanbul… Hindistandan gelen beyaz bir fil ve onun sırlarla dolu bakıcısı: Çota ile Cihan. Filbaz aynı zamanda bir üstadın... tümünü göster
Yıl 1497... floransada bir meydan... Koca bir odun yığınından alevler yükseliyor. Kara cübbeli bir adam elindeki kitabın sayfalarını teker teker koparıp ateşe fırlatıyor. Kitabın adı, İnsanın Özsaygısı Üzerine Söylev, yazarı ise 1494te, henüz otuz bir yaşındayken ölen, Pico della Mirandola Rönesansın özgürlük filozofu, hümanist akımın öncüsü, çağının en parlak belleklerinden biri...O öldükten sonra hıncını eserlerinden almaya çalışan kara cübbeli dominiken keşişi ise, meşhur vaiz Girolamo Savonarola: Medicileri Floransadan kovan adam...Pico della Mirandola 17 Kasım 1497te, Fransa kralı VIII. Charles Floransaya girdiği gün son nefesini vermişti. Bu kuşkulu ölüm üzerindeki esrar perdesi o günden beri dağıtılmadı. Cinayet, filozofun en sadık adamının, süt kardeşi Cristoforo Casalmaggiorenin üstüne kaldı. Zavallı adam Engizisyon işkencesine fazla dayanamayıp, efendisini zehirlediğini itiraf etmiş, sonra da idam edilmişti. Bu açıklama, resmi söylem halinde günümüze dek süregeldi ve Pico della Mirandola hakkında yazılmış kitaplarda genel bir kabul gördü.
Yıl 1497... floransada bir meydan... Koca bir odun yığınından alevler yükseliyor. Kara cübbeli bir adam elindeki kitabın sayfalarını teker teker koparıp ateşe fırlatıyor. Kitabın adı, İnsanın Özsaygısı Üzerine Söylev, yazarı ise 1494te, henüz otuz bi... tümünü göster
http://www.kitapagaciyiz.com/
[email protected]
www.instagram.com/kitapagaci
www.twitter.com/kitapagaci_
www.facebook.com/kitapagaci355
http://www.youtube.com/channel/UCCxlIL8wsD0gcOrCAwUf_zQ?feature=watch
http://www.kitapagaciyiz.com/
[email protected]
www.instagram.com/kitapagaci
www.twitter.com/kitapagaci_
www.facebook.com/kitapagaci355
http://www.youtube.com/channel/UCCxlIL8wsD0gcOrCAwUf_zQ?feature=watch