2015'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?
2015'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?
Neden bazı insanlar mutsuzken diğeleri mutludur? Neden bir insan neşe ve zenginlik içindeyken diğeri yoksulluk ve sefalet çeker? Neden bir insan korku ve kaygı doluyken, bir başkası inanç ve güvenle doludur? Neden bir insan çok büyük başarılar kaydeder de diğeri hep başağı yuvarlanır? Neden bir insan işinde ya mesleğinde dahiyane işler yaparken diğeri ne denli dirsek çürütürse çürütsün doğru düzgün bir iş beceremez?Neden bir insan herkesin çaresiz dediği bir hastalıktan kurtlurken diğeri ölüp gider? Bunca ahlaksız insan neden o kadar başarılı, zengin ve sağlıklı olabilir? Neden bir kadın mutlu bir evlilik yapmışken kızkardeşi mutsuz ve bahtsız bir evlilik yaşar? Bilincinizin ve bilinçaltınızın bir yerlerinde bu sorulara bir cevap bulabilir misiniz? Kesinlikle evet.
Neden bazı insanlar mutsuzken diğeleri mutludur? Neden bir insan neşe ve zenginlik içindeyken diğeri yoksulluk ve sefalet çeker? Neden bir insan korku ve kaygı doluyken, bir başkası inanç ve güvenle doludur? Neden bir insan çok büyük başarılar kayded... tümünü göster
Kitap gerçekten iyi bir araştırma ve emek sarfedilerek yazılmış. Yalnız bazı ifadelerde, Abdülhamid'i eleştirenlere yazar, kızgınlığını belirten ifadelere başvurmuş.
Kitap gerçekten iyi bir araştırma ve emek sarfedilerek yazılmış. Yalnız bazı ifadelerde, Abdülhamid'i eleştirenlere yazar, kızgınlığını belirten ifadelere başvurmuş.
Sultan II. Abdülhamid 33 yıl boyunca etrafı kurtlarla çevrili bir ülkeyi sağ salim sahile çıkarmanın mücadelesini verdi. Hasta Adamın mirasının paylaşılması konusu 1850'lerde gündeme gelmişti. 1878'de Rusya karşısındaki ağır yenilgimiz, emperyalizmin iştahını kabartmıştı ve Türkiye'de darbe üstüne darbe yapılıyordu. Önce Sultan Abdülaziz'e yapıldı darbe, sonra V. Murad'a. Sanıldı ki, Osmanlının kaderi pamuk ipliğine bağlı. Nitekim Sultan Abdülhamid tahta geçtiğinde İngiliz Dışişleri Bakanı, kendisini tehdit etmiş, Ayağını denk alsın, ona da öncekilere yaptığımızı yaparız, demişti.
Çöküş için gün sayılırken, bu 34 yaşındaki adam, 30 yılını adayacağı bir icraatın düğmesine basıyordu. Ülkeyi bir barış dönemine sokarken, kazanılan zamanda demiryolu ağından eğitim yatırımlarına kadar bir dolu projeye imza atıyordu. Kendisini feda etmişti ama 30 yılda yetiştirdiği nesil, Çanakkale'den Sina çölüne kadar emperyalizme karşı Akif'in deyişiyle kıta kapma oyunu oynayacaktı.
Kızıl Sultan demişlerdi ona. Kendi açılarından haklıydılar. Çünkü Osmanlının paylaşımını pahalıya getirmişti Avrupa'ya. Kansız olacağını sandıkları Osmanlı gövdesindeki ameliyat, 30 yıllık gecikme sayesinde Avrupa'nın kanlı bir iç savaşına dönüşmüş ve bir dünya meselesi haline gelmişti.
Osmanlı tarihini yeniden yazmaya koyulan Mustafa Armağan’ın titiz ve akıcı kaleminden Son Sultan’ın Kurtlarla Dansı... Kitabı okuyunca dansın bugün de devam ettiğini fark edeceksiniz...
Sultan II. Abdülhamid 33 yıl boyunca etrafı kurtlarla çevrili bir ülkeyi sağ salim sahile çıkarmanın mücadelesini verdi. Hasta Adamın mirasının paylaşılması konusu 1850'lerde gündeme gelmişti. 1878'de Rusya karşısındaki ağır yenilgimiz, emp... tümünü göster