Felek bize hikâyeler vesilesiyle göz kırpar! İskender, Ninnoyu ve korkunun çekiciliğini düşünüyordu hâlâ... Korkunun açıklanamaz, erotik bir yanı vardı. Bizi ürperttiği ölçüde kışkırtan, baştan çıkaran bir şey... Peki neden? Bir yanımız içten içe korkmak mı istiyordu? Korku bir ihtiyaç mıydı? Dehşet anları neden gönül maceralarımızdan daha derin izler bırakıyordu bizde? Bütün bu soruları sormuş ve cevabını bulabilmiş birileri var mıydı bu dünyada? Komünist şair İskender Sof, yarı resmi karanlık çevrelertarafından takip edilmektedir.
Peşindeki iki MİT ajanından kurtulmak için trende tanıştığı ihtiyar kalpazan Sincapın önerisiyle Iğdıra gider. Amacı, kışları buz tutan Aras Irmağı üzerinden Sovyet Rusyaya kaçmaktır. Oysa Iğdırda onu bekleyen başka tehlikeler de vardır: Bir vampir... Onu öldürmek için peşine düşen Mit Osman... Görür görmez kalbini çalacak bir güzel... Ve korkunun ta kalbine yapacağı bir yolculuk... İskender Sofun hikâyesini son çağdaş meddah Değil Efendi anlatıyor bize. Yazar Hakkında: İsmail Güzelsoy 1963 yılında Iğdırda doğdu. Ortaöğreni-mini İstanbulda tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulundan ayrılıp İsveçe gitti. İsveçte yaşadığı üç yıl boyunca İsveç dili ve edebiyatı üzerine çalıştı. Başlıca eserleri: Kitab-ı Mukadder / Seni Seziyorum (öykü, 2000), Ruh Hastası (roman, 2004), Sincap (roman, 2005), Rukas (roman, 2006), İyi Yolculuklar (roman, 2007), İstanbul Gezi Rehberi I, II (2009). Katkıda bulunduğu eserler: Broen (Danca antoloji, 2006), Turkische Erzählungen des 20. Jahrhunderts (Almanca antoloji, 2008), İstanbul Noir (öykü, derleme, 2008).
Felek bize hikâyeler vesilesiyle göz kırpar! İskender, Ninnoyu ve korkunun çekiciliğini düşünüyordu hâlâ... Korkunun açıklanamaz, erotik bir yanı vardı. Bizi ürperttiği ölçüde kışkırtan, baştan çıkaran bir şey... Peki neden? Bir yanımız içten içe kor... tümünü göster