Arka Kapak Yazısı:
Dünya edebiyatında kısa öyküleriyle tanınan O'Henry 1867-1910 yılları arasında yaşadı. Yersiz yurtsuz ve serüvenci bir yaşam sürdü. Değişik ülkeleri gezdi; hapishanelerde yattı. Yazarlık birikimini böyle sağladı. 1897-1901 arasında yattıpı hapishaneden yazdığı öykülerle dikkati çekti. Öykülerinde derin bir gözlem gücünün izleri yansımaktadır. Kahramanlarıysa, genellikle, sıradan Amerikan insanlarıdır. İnce bir alayın da kendini duyumsattığı bu öykülerde asıl özgünlük, şaşırtıcı son'larından kaynaklanmaktadır.
''Harlem'de Bir Trajedi'' adıyla sunduğumuz bu kitap, O'Henry'nin tüm öyküleri arasından seçilmiş özenli bir toplam oluşturmaktadır.
Arka Kapak Yazısı:
Dünya edebiyatında kısa öyküleriyle tanınan O'Henry 1867-1910 yılları arasında yaşadı. Yersiz yurtsuz ve serüvenci bir yaşam sürdü. Değişik ülkeleri gezdi; hapishanelerde yattı. Yazarlık birikimini böyle sağladı. 1897-1901 ... tümünü göster
Arka Kapak Yazısı:
Büyük kent yaşamını ele aldığı kısa öyküleriyle tanınan ABD'li yazar O.Henry 1862-1910 yılları arasında yaşadı.
Çeşitli işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışan O.Henry'nin, New York'un sıradan insanlarını anlattığı kısa öyküleri çok sevilip ardı ardına basıldıktan sonra para kazanmaya başladı. Savurganlığı ve alkole düşkünlüğü nedeniyle yaşamının son yıllarını da yoksulluklar içinde geçiren O.Henry, ABD'de kısa öykünün büyük bir ustası olarak kabul edildi.
Gülünç ve çarpıcı öykülerini yalın bir biçimde anlattı. Acı rastlantılarla beklenmedik sonuçlarla sık sık karşılaşılan öykülerinin kahramanları sıradan Amerikalılardı.
Elinizdeki yapıtta O.Henry'nin en sevilen öykülerini Burhan Bolan'ın çevirisiyle okuyacaksınız.
Arka Kapak Yazısı:
Büyük kent yaşamını ele aldığı kısa öyküleriyle tanınan ABD'li yazar O.Henry 1862-1910 yılları arasında yaşadı.
Çeşitli işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışan O.Henry'nin, New York'un sıradan insanlarını an... tümünü göster
Kişinin, evinde gidip geldiği, alışıldık hareketleri, her günkü hareketlen yaptığı, yüz çizgilerinin yalnızca kendisi için geçildiği, sonra ansızın, başını kaldırınca, perdelerin açık kaldığının, sokaktan gelip geçenlerin kendisini seyrettiğinin farkına vardığı zamanlar olur.Spencer Ashby de biraz bunu yaşadı işte. Gerçi, tıpkı öyle değil; çünkü, doğrusu ya, o gece kimsecikler ona dikkat etmemiş, ilgilenmemişti. İstediği gibi bir yalnızlığa kavuşmuştu; yorgan gibi kalın, dışarıdan tek bir gürültüyü olsun içeri sızdırmayan bir yalnızlığa.-. Üstelik lapa lapa yağmaya başlayan kar, sessizliğin daha bir gözle görülür, elle tutulur hale gelmesini sağlıyordu. O gecenin daha sonra bir büyüteç tutularak inceleneceğini, kendisine yeniden yaşatılacağını, büyütecin altında duran kendisi değil de bir böcekmiş gibi davranılacağını, Spencer değil, kim olursa olsun, aklının köşesinden geçirebilir miydi?
Kişinin, evinde gidip geldiği, alışıldık hareketleri, her günkü hareketlen yaptığı, yüz çizgilerinin yalnızca kendisi için geçildiği, sonra ansızın, başını kaldırınca, perdelerin açık kaldığının, sokaktan gelip geçenlerin kendisini seyrettiğinin fark... tümünü göster
Edgar Allan Poe kadar zengin bir düşgücü, Andersen'den daha gerçekçi, O. Henry'den daha eğlenceli...
"Saki, İngiliz edebiyatının en komik, en iğneli öykülerini yazdı."
Alberto Manguel
"I. Dünya Savaşında bütün askerler siperlerde Saki okuyordu..."
William Drake
"Kıs kıs gülen, kezzap gibi bir mizah, çok eğlenceli öyküler. Saki'nin hicvi, I. Dünya Savaşı öncesi İngiliz toplumunun kaymak tabakasına bıçak gibi dalıyor... Saki'de İngiliz evlerinin korunaklı dünyasından çıktınız mı, keçi ayaklı tanrı Pan'ın ülkesinde bulursunuz kendinizi; Saki'nin dünyasında zafer, zeki hayvanlarındır... Kurt-çocuklar, konuşan kediler, hain susamurları, aksi geyikler, zavallı kaplancıklar, hınzır çocuklar, zeki genç kadınlar, sivri dilli delikanlılar; çimleri özenle kırpılmış bahçelerinde Çin çaylarını yudumlayan düşeslere dünyayı dar ediyor, burnu büyüklüklerini misliyle ödetiyor."
Tom Sharpe
"Mizahtan anlayan bir dosta en büyük iltifat Saki'nin öykülerini armağan etmektir."
Christopher Morley
Edgar Allan Poe kadar zengin bir düşgücü, Andersen'den daha gerçekçi, O. Henry'den daha eğlenceli...
"Saki, İngiliz edebiyatının en komik, en iğneli öykülerini yazdı."
Alberto Manguel
"I. Dünya Savaşında bütün askerle... tümünü göster
National Society Of Film Critics
Thirteen celebrated critics offer a variety of reviews on the outstanding cinematic achievements of the 1969-70 film season.
Thirteen celebrated critics offer a variety of reviews on the outstanding cinematic achievements of the 1969-70 film season.
Arka Kapak Yazısı:
Sinema... Bir sanat, bir eğitim aracı ve vir eğlence. Ama sinema, her şeyden önce, dünya çapında bir sanayidir, masraflı ürünler imal eden ve pazarlayan bir sanayi. Bu çalışma Türkiye'de ilk defa 56 ülkenin sinemasını, tarihleri ile birlikte inceliyerek, sinemaseverlere ve sinema öğrencilerine yedinci sanatı değişik bir yaklaşımla tanıtmaktadır. 102 yıllık sinema tarihi, iktisadi verilerle, yapım siyasetleri açıklanarak ve kuramları incelenerek değerlendirilmektedir. Her hangi başka bir kaynakta toplu olarak bulunması zor olan sayısal verilerle zenginleştirilen Dünya Sinema Sanayii, her sinemaseverin el kitabı olacak bitelikte bir bilgi-belge kaynağıdır.
Arka Kapak Yazısı:
Sinema... Bir sanat, bir eğitim aracı ve vir eğlence. Ama sinema, her şeyden önce, dünya çapında bir sanayidir, masraflı ürünler imal eden ve pazarlayan bir sanayi. Bu çalışma Türkiye'de ilk defa 56 ülkenin sinemasını, tari... tümünü göster