2021'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?
2021'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?
2019'da kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?
2019'da kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?
Başvuru Dizisi'nde Levent Mete'nin Şizofreni ve Depresyon adlı çalışmalarının ardından psikiyatri alanında yayımlanan üçüncü kitap, "Zor Kişilikler"le Yaşamak. Psikiyatr ve tedavi uzmanı olan kitabın yazarları yapıtlarında on iki büyük kişilik tipini ele alarak son derece ilginç bir portreler galerisi oluşturuyorlar. Yaşam koşulları bizleri kaçınılmaz olarak bir zor kişilikle ilişkide bulunmaya götürebilir. Bu bir komşu, patron, iş arkadaşı, eş ya da anne-baba olabilir. "Zor Kişilikler" doğal olaylar gibidir. Onlar her zaman vardır ve her zaman da var olacaklardır. Onlara öfkelenmek kötü havaya ya da yer çekimi yasasına kızmak kadar boşunadır. Eğer bir paranoyakı, bir narsisi, kaygılı ya da depresif bir kişiliği anlamaya ve benimsemeye çalışırsanız, çıkarabilecekleri sorunlara daha kolay karşı koyabilirsiniz. Kitabın temel iletisi, bu kişiliklerin insan olarak varlıklarını kabul etmekte odaklanmaktadır. Unutmamak gerekir ki, bu kişiler böyle olmayı kendileri seçmediler. Kim, aşırı derecede kaygılı, itici, kuşkucu, başkalarına bağımlı ya da kafayı ayrıntılara takan biri olmayı özgürce seçer. Akıcı ve zaman zaman mizahi sınırları zorlayan bir uslupla yazılmış olan bu kitap aslında bizlere mutlluk reçetelerinden birini sunmakta ve ''Zor Kişilikler''i tanıtırken, kendimizi tanımamızı sağlamaktadır.
Başvuru Dizisi'nde Levent Mete'nin Şizofreni ve Depresyon adlı çalışmalarının ardından psikiyatri alanında yayımlanan üçüncü kitap, "Zor Kişilikler"le Yaşamak. Psikiyatr ve tedavi uzmanı olan kitabın yazarları yapıtlarında on iki ... tümünü göster
Şemalar, yaşamın erken yıllarında oluşan düşünce, duygu ve davranış kalıplarıdır. Düşünce, duygu ve davranışlarımızı şekillendiren ve hayatımızı birçok alanda zorlaştıran bu yapıları değiştirmek oldukça güç olsa da imkansız değildir. Psikolog, psikiyatrist, terapist ve şemalarla ilgilenen herkes için gerçek bir başvuru kaynağı olan “Şema Terapi” kitabı Psikonet Yayınları tarafından Türkçe’ye kazandırılmıştır.
Kuramsal kısımlar ve uygulama kısımları olmak üzere iki bölümden oluşan kitap, Şema Terapi ile yeni tanışanlar için kapsamlı bir giriş; alanda tecrübe sahibi olanlar içinse, Şema Terapinin diğer Bilişsel Davranışçı Terapilerden nasıl ayrıldığı üzerine detaylı bir tartışma sağlıyor.
Şema Terapi, kişilik bozukluğu ve kronik depresyon gibi uzun süreli ruhsal sağlık sorunları olan kişilere yardım etmek için, Bilişsel Davranışçı Terapi tekniklerini kişilerarası, yaşantısal ve psikodinamik terapi öğeleri ile birleştiren bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, birçok olumsuz bilişsel durumun geçmiş deneyimlere dayandığını ileri sürer ve sonuç olarak değişimi ortaya çıkarmak amacıyla,negatif düşünce ve davranışlara meydan okumak ve onları değiştirmek için modeller sunar.
Bu kitapta, Eshkol Rafaeli, David Bernstein ve Jeffrey Young, Şema Terapi’nin 30 ayırıcı özelliğine ve bu yöntemin daha geniş BDT spektrumuna nasıl uyarlanabileceğine dikkat çekiyorlar.
Şemalar, yaşamın erken yıllarında oluşan düşünce, duygu ve davranış kalıplarıdır. Düşünce, duygu ve davranışlarımızı şekillendiren ve hayatımızı birçok alanda zorlaştıran bu yapıları değiştirmek oldukça güç olsa da imkansız değildir. Psikolog, psikiy... tümünü göster