mütefekkir

2 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 11 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

mütefekkir, 2018 Okuma Hedefi için kendine 50 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 0 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%0
2018 Okuma Hedefi

2018'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2018'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

6 yıl, 11 ay
mütefekkir bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 11 ay
mütefekkir, 2017 Okuma Hedefi için kendine 100 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 0 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%0
2017 Okuma Hedefi

2017'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2017'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

7 yıl, 11 ay
mütefekkir bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 2 ay
mütefekkir okumak istiyor.
Allahın Varlığının 12 Delili

Allah'ın var olup olmadığı hususunda varacağımız karar kendimize, yakınlarımıza, dünyamıza ve tüm varlığa bakışımızı altüst edecek önemdedir. "Nereden geliyorum, neden buradayım, ben kimim, ben ve yakınlarıma ölünce ne olacak" şeklindeki gerçekten de önemli varoluşsal soruların hepsinin cevabı bu meseleyle alakalıdır. Allah'ın var olması; tüm varlığın ve insanın bilinçli bir şekilde yaratıldıkları, var oluşumuzun bir anlam ve gayesi bulunduğu, Allah isterse ölümden sonra da yaşamın olabileceği anlamını taşımaktadır. İşte bu kitapta, her insan açısından bu kadar kritik olan varoluşsal meselelerin temelinde yatan Allah'ın varlığı meselesinin ele alındığı, kitap okurken hiç akıldan çıkarılmaması gerekli bir husustur. Bu kitapta Allah'ın varlığının 12 delili sunulacaktır:

Evren Delilleri: Kelamın Kozmolojik Delili, Yasaların Varlığı Delili, Evrendeki Keşfedilebilirlik Delili, Evrenin Potansiyeli Delili, Yasaların ve Sabitlerin Hassas Ayarı Delili, Fiziiki Olguların Hassas Ayarı Delili, Canlıların Tasarımı Delili

Fıtrat Delilleri: Doğal Arzular Delili, Doğuştan Ahlak Delilli, Akıl Delili, İrade Delili, Bilinç ve Benlik Delili
Açıklama: Allah'ın varlığının delillerini-kanıtlarını arıyorsanız; Caner Taslaman'ın bu kitabı Türkiye'de Allah'ın varlığı hakkında yazılmış en iyi kitaplardan biridir. Ateistlere verilecek cevap arayanların ve Allah'ın varlığını delilleriyle görmek isteyenlerin bu kitabı okumalarını tavsiye ederiz. Allah var mı?, Allah yok mu?, Allah'ın varlığının kanıtları-delilleri nelerdir?, Allah'ın varlığı nasıl kanıtlanır? Sorularına bu kitapta cevap bulabilirsiniz.

Bu kitapta, varoluşsal açıdan çok önemli, evrene, hayatımıza ve ölüme bakışımızda her şeyi kökünden değiştirecek sorular cevaplanmaya çalışıldı: Allah var mı? Allah'ın varlığına inanmamız için ciddi, güçlü deliller var mı? Bu inancın temeli ne? Bunun için 12 delil sunuldu. Bunların 7 tanesi dış dünyadan, 5 tanesi doğuştan sahip olduğumuz bize içkin olan fıtratımızdan hareketle savunuldu. Sunulan 12 delilde de temel yaklaşım, evrende veya fıtratımızda mevcut olan olguları ele alıp, bunları teizmin mi yoksa teizmin düşünce tarihindeki tek alternatifi materyalist-ateizmin mi daha iyi açıkladığını belirlemek oldu.

Allah'ın var olup olmadığı hususunda varacağımız karar kendimize, yakınlarımıza, dünyamıza ve tüm varlığa bakışımızı altüst edecek önemdedir. "Nereden geliyorum, neden buradayım, ben kimim, ben ve yakınlarıma ölünce ne olacak" şeklinde... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 9 ay
mütefekkir okumak istiyor.
Ali Şeriati ile Söyleşmek

Kimi sözler gibi kimi isimlerde peşin kabullerle anlamın görünen yüzüne hapsolmuş, görünmeyen derinliğinden koparılmıştır. Ali Şeriati, son yıllarda yaşadığımız topraklarda İslami hassasiyet taşıyan bir kısım çevrelerin bilhassa gençlerin genel kabullerinden biri haline geldi. Hal böyle iken, söyledikleri üzerinde derinine düşünen ve düşüncelerine cevaplarını bilmediği sorular soranların sayısındaki yetersizlik, Şeriati’yi hayatı boyunca uzak durduğu popüler kimliklerin arasına sokma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmanın eşiğine getirdi.
Önümüze çıkan bu karmaşık tablonun arasında, hakiki olanı aramanın derdiyle Şeriati’yi yine kendisinden, kendini, ıstırabını duyduğu şeyleri, tüm ön kabullerden ve şartlanmalardan azad olmuş olarak dinlemek istedik.

Kimi sözler gibi kimi isimlerde peşin kabullerle anlamın görünen yüzüne hapsolmuş, görünmeyen derinliğinden koparılmıştır. Ali Şeriati, son yıllarda yaşadığımız topraklarda İslami hassasiyet taşıyan bir kısım çevrelerin bilhassa gençlerin genel kabul... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 9 ay
Daha Fazla Göster

mütefekkir şu an ne okuyor?

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.