yazar düzenlemeleri
seher28, 482 adet değişiklik yapmış.  (47/97)
seher28, Yağmurdan Kaçarken başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Aşkın zaman içinde ne kadar farklı şekiller alabileceğine dair dokunaklı bir hikâye… Üç neslin hikâyesi…



Yirmi
hikâyesi…

Yirmi
bir yaşındaki Joy, 1950’lerde Hong Kong’da yaşarken yakışıklı deniz subayı Edward’la tanışır. Başta bu genç adama âşık olma ihtimali aklının ucundan bile geçmemiştir. Fakat birbirlerinin ruh eşi olduklarını anlayan iki gencin düğün tarihi yirmi dört saat içinde belirlenir. Artık Joy da kocasıyla beraber dünyayı gezmeye başlamıştır ve çok mutludur. Ama evlilik hayatının sandığı gibi olmadığını kısa süre sonra zor yoldan öğrenecektir…



1980’lerde
öğrenecektir…

1980’lerde
Joy’un kızı Kate, ailesinin yanından gizemli bir şekilde kaçar ve on altı yıl sonra onun kızı Sabine hemen hemen hiç tanımadığı büyükannesi ile büyükbabasını ziyarete gider. Çok geçmeden Kate de aralarına katılır.



Aynı
katılır.

Aynı
çatı altında yıllar sonra ilk kez bir araya gelen üç kadının keşfedeceği çok önemli sırlar ve gerçekler vardır: Bir anne ile kızı arasındaki sevgi asla tükenmez, aşkın doğası yağmur gibidir ve kadınlar sevdikleri için en büyük zorluklara bile göğüs gerebilir.



“Annelere, kızlarına ve âşıklara dair derin bir hikâye.”

-Daily Mail-

gerebilir.

“Anneler ile kızları arasındaki ilişkinin kitap şekline bürünmüş hali, o kadar ustaca kaleme alınmış… Ayraç olarak mendil kullanabilirsiniz.”

-Elle-



“Duygularınızı bir hız treninden daha fazla değiştirecek.”

-Company-



“Üç güçlü kadının hayata bakış açısı ve ait oldukları nesiller inanılmaz bir ustalıkla resmedilmiş.”

-Hello!-



“Nefes kesici bir aile dramı.”

-Publishers Weekly-



“Jojo Moyes inanılmaz yetenekli bir yazar…”

-Paula McLain-



“Müthiş bir roman; zengin, derin ve harika karakterlerle dolu. Ah şu kadınlar!”

-Anne Rivers Siddons-



“Tadı damağınızda kalacak.”

-Library Journal-



“Moyes’in ince üslubu ve zarif dokunuşlarıyla leziz bir roman.”

-Publishers Weekly-



“Güçlü, gerçekçi ve sevimli.”

-Sunday Express-



“Çok büyüleyici ve dokunaklı bir hikâye.”

-Lesley Pearse-
kullanabilirsiniz.”
-Elle-
4 yıl, 9 ay
seher28, İkinci Vakıf (Vakıf #3) başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

1941 yılında genç bir bilim insanı ve yazar olarak Isaac Asimov, Edward Gibbon’ın yazdığı Roma İmparatorluğu'nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi’nden etkilenerek çağının çok ötesinde bir destan yazdı: Galaktik İmparatorluk’un çöküşü ve feodalizmin dönüşü, İkinci Galaktik İmparatorluk dönemindeki güvenli ortamdan geçmişe bakan bir bakış açısıyla anlatıldı. İşte bu süreç sonucunda “Tarih tahmin edilebilir mi?”, “Toplum nasıl yönetilmeli?” ya da “İmparatorluklar neden yükselir ve çöker?” gibi soruları sormaktan çekinmeyen destansı Vakıf Serisi ortaya çıktı.

Katır, Galaksi’yi fethetmişti, en azından büyük bir kısmını. Birinci Vakıf’ın liderleri ya öldürülmüş ya da taraf değiştirmişti. Ancak İkinci Vakıf’ın varlığı Katır’ı hâlâ huzursuz ediyordu. Sır gibi saklanan Vakıf’ın yeri, Galaksi’deki “Yıldız Sonu”ndaydı; peki ama burası neresiydi? Ya da bu Vakıf gerçekten mevcut muydu? Katır, artık en sadık generali olan ve an itibariyle beyni yıkanmış eski direniş lideri ile zihni hâlâ özgür, hırslı genç Bail Channis’i Vakıf’ın yerini bulmak için görevlendirmişti. Ama arayış içindekiler yalnızca onlar değildi. Seldon’ın planını kendinden büyük pek çok kişiden daha iyi anlayan 14 yaşındaki Arkady Arcadia Darrell da Vakıf’ın peşindeydi…

Yayımlanış tarihine göre: 3. Kitap / Kronolojiye göre: 5. Kitap
Kitap
4 yıl, 9 ay
seher28, İkinci Vakıf (Vakıf #3) başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

ISBN düzenlenmiş, eski hali 6053757986, yeni hali 978-605-375-798-6
Yayın günü düzenlenmiş, eski hali 17, yeni hali boş
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali 272, yeni hali 257
Edisyon düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 1.Baskı
Resmi Web Sitesi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali www.ithaki.com.tr
4 yıl, 9 ay
seher28, Dünyaya Orman Denir başlıklı kitabın yazar bilgilerini düzenledi

"" olan yazar(lar)ı "" olarak değiştirdi.
4 yıl, 8 ay
seher28, Dünyaya Orman Denir başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Ağaçlarda kardeş gibi yaşayan ve düşleri en az bizim gündelik yaşamımız kadar gerçek olan bir ırk, kendini "gerçekçi" Arzlılara karşı nasıl savunabilir?
1970'lerin
savunabilir?

1970'lerin
başlarında yazdığı Dünyaya Orman Denir'de Le Guin ABD'nin Vietnam savaşı politikasına doğrudan göndermeler yapar. Arz, Athshe'ye uygarlık götürüyordu. Silahlar, sanayi, şehirler ve fahişeler. Tüm bunlara yer açmak için Athshe'nin yüzeyini kaplayan ormanları kesmek gerekecekti; zaten Arz'ın da ahşaba ihtiyacı vardı. Herşey Her şey yolundaydı yani. Ancak Athshe'nin yerli halkı olan ufak tefek tüylü yaratıkların dilinde "Orman" ve "Dünya" eşanlamlı eş anlamlı kelimelerdi; ikisi de "Athshe" demekti. O güne kadar şiddeti,savaşmayı şiddeti, savaşmayı ve öldürmeyi tanımamış olan Athshe insanları dünyalarını -ormanlarını- yok olmaktan korumak için savaşmayı ve öldürmeyi öğrenmek zorunda kalacaklardı artık. Dünya kurtulsa bile aynı dünya olabilecek miydi peki?
LeGuin, Dünyaya Orman Denir için şunları söylüyor:
"Yazmak çoğunlukla zor ama keyifli bir iştir benim için; bu öyküyü yazması kolaydı ama pek keyifli değildi. Bana hiç seçenek bırakmadı. Ülserli bir patronun sekreterine mektup yazdırması gibi yazdırdı kendini bana. Ben orman ve düş üzerine yazmak istiyordum; yani belirli bir ekolojiyi içeriden bir bakışla betimlemek, biraz da Hadfield'in ve Dement'in uyku düşlerinin işlevleri ve düşün yararları üzerine görüşleriyle oynamak istiyordum. Ama patron ekolojik dengenin tahrip edilmesinden ve duygusal dengenin reddedilmesinden bahsetmek istiyordu. Oyun oynamak istemiyordu. Ahlak dersi vermek istiyordu. Ahlak dersi veren öyküleri pek sevmem, çoğunlukla iyilik duygusundan yoksun olurlar. Umarım bu öykü öyle değildir. Madem bir kere ahlak dersi vermek zorunda kaldım, şunu söyleyebilirim bir tek. Don Davidson olmak Raj Lyubov olmaktan daha da acı vericidir."
– Ursula K. Le Guin
peki?
4 yıl, 8 ay