yazar düzenlemeleri
hamza aydoğan, 6 adet değişiklik yapmış.  (1/2)
« geri  
hamza aydoğan, Yazar Mektupları başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

19 yy "Kağıtta yer kalmadı"
Sema Rifat'ın hazırladığı mektup Seçkisi / Yazar mektupları, Türk
ve 20 yy yazarlarının dünya edebiyatının seçkin kalemlerini mektupları aracılığıyla biraraya getiriyor. Edebiyat dünyasına ve yayıncılığı "içeriden" bir çoğunun çeşitli mektuplarının derlendiği bakış olan bu mektuplar, kitaplarından yansıyanlarla tanıdığımız yazarların özel yaşamlarına; " kurmaca" olmayan, " gerçek" dünyalarına ışık tutuyor. Yaşadıkları çağın ve zamanın yazarlara etkisinin izdüşümlerini bulabileceğimiz seçki, mektuplardan yaşamlara, yaşamlardan yapıtlara uzanan bir yapıt. köprü niteliğindedir.
12 yıl, 2 ay
hamza aydoğan, Yazar Mektupları başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

"Kağıtta 'Kağıtta yer kalmadı"
Sema
kalmadı'
Sema
Rifat'ın hazırladığı mektup Seçkisi / Yazar mektupları, Türk ve dünya edebiyatının seçkin kalemlerini mektupları aracılığıyla biraraya getiriyor. Edebiyat dünyasına ve yayıncılığı "içeriden" 'içeriden' bir bakış olan bu mektuplar, kitaplarından yansıyanlarla tanıdığımız yazarların özel yaşamlarına; " kurmaca" olmayan, " gerçek" 'gerçek' dünyalarına ışık tutuyor. Yaşadıkları çağın ve zamanın yazarlara etkisinin izdüşümlerini bulabileceğimiz seçki, mektuplardan yaşamlara, yaşamlardan yapıtlara uzanan bir köprü niteliğindedir.
12 yıl, 2 ay
hamza aydoğan, Yazar Mektupları başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

'Kağıtta yer kalmadı'
Sema Rifat'ın hazırladığı mektup Seçkisi / Yazar mektupları, Türk ve dünya edebiyatının seçkin kalemlerini mektupları aracılığıyla biraraya getiriyor. Edebiyat dünyasına ve yayıncılığı 'içeriden' bir bakış olan bu mektuplar, kitaplarından yansıyanlarla tanıdığımız yazarların özel yaşamlarına; " kurmaca" ' kurmaca' olmayan, 'gerçek' dünyalarına ışık tutuyor. Yaşadıkları çağın ve zamanın yazarlara etkisinin izdüşümlerini bulabileceğimiz seçki, mektuplardan yaşamlara, yaşamlardan yapıtlara uzanan bir köprü niteliğindedir.
12 yıl, 2 ay
hamza aydoğan, Yûsuf ile Züleyha başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali 400, yeni hali 224
12 yıl, 1 ay
hamza aydoğan, Dublörün Dilemması başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Murat Menteş, okumacı, tartışmacı, kavgacı, yani kışkırtıcı " ... Biz yetimler intikam iştiyakıyla doluyuzdur. Dehşeti dengelemeye yatkınızdır. Başkalarının öçlerini de almaya hevesleniriz. Yetimlik bize kanlı doğaçlamalar yapma cüreti verir. Suçlamakla ya da suç işlemekle kaybolmayan bir yazar arkadaşım. Onunla çekişirken çiçek açarsınız. Yazarlık macerasını ben de merakla izliyorum. Peşinen söyleyeyim, fiktif, tümden hayal ürünü metinler sevmem, masumiyet imtiyazına sahibizdir.

İtiraf etmeliyim ki, aziz okur, benim ömrüm, her birini gebertmek istediğim insanlarla aramdaki buzdağlarını eritmeye çalışmakla geçiyor. Mesela zenginlerden nefret ediyorum, ne yapayım, elimde değil. O restoran sürüngenleri, fiyaka kumkumaları, yapmacık kasvetin mıymıntı bekçileri, ticari bir şiveyle konuşan zehirli papağanlar, hileli bir neşe içinde geviş getiren bunak vampirler, modanın ipiyle kuyuya inen kibirli cambazlar, tatile gebe fırlamalar, alaturka bir sadizmle zıvanadan çıkanlar, alafranga bir mazoşizmle yılışıklaşanlar... Hepsine teker teker Kolombiya kravatı takmak istiyorum! [Kolombiya kravatı: Meksika mafyasının uyguladığı bir cezalandırma biçimi: Kurbanın gırtlağına bir delik açılır ve dili bu delikten sarkıtılır.]

Gerçi zamanla esnekleştim. Ulaşılması ve vazgeçilmesi en zor nimetin sükunet olduğunu anladım galiba. Tamam, zenginlere merhamet duyacak kadar güçlü değilim hâlâ,
fakat Murat Menteşin birbiri peşi sıra kurduğu cümlelerin gücü, benim kendimce şikayetimi kuruntuya dönüştürdü. Ben, Muratın yaşındayken kelimelerle kasap gibi boğuşuyordum; Murat aksine, kelimeleri kırbaçlayıp cümleler içinde düzene sokuyor sayıların artışındaki boşunalığın eşiğini görebiliyorum. İbrahim Kurban'dan öğrendiğim kadarıyla, yeşil banknotlar kamuflajdan başka bir şeye yaramıyor: Aptallığı, beceriksizliği, acizliği, yalnızlığı kamufle ediyorlar... Ayrıca, yetimlik zaman aşımına uğramaz, haddizatında yetim olmayanlar da yetimliğe doğru seyreder. Yani kimsesizlik, kimsenin tekelinde değildir: Kainat ve bunu pek mahirce başarıyor. Bu yüzden Dublörün Dilemması çok canlı, renkli, inceden felsefi çığlıklarla bezeli bir kitap tarihin bekleme salonunda biraz soluklanıyoruz, çoğunlukla da adımız anonslanmadan kainata ve hızla yaklaşan bir yazarı işaretliyor... Böyledir, edebiyat kavgayla başlar huzurla sona erer derler; gerçi ben görmedim, hayırlısı Murat için olsun!..Nihat GençÇok acayip. Çok tuhaf. Müthiş!.. Böyle bir kitabın yazıldığına inanamıyorum. Okuyun, siz de inanamayacaksınız!Hakan AlbayrakDublörün Dilemması ilginç, heyecanlı, eğlenceli, derinlikli...bir roman. Ama galiba en önemli özelliği, bize sözcüklerin gücünü hatırlatması. Hiperaktif bir zekanın ürünü, bu baş döndürücü macerayı okumak büyük keyif! Ben sevdim eller alsın.Alper Canıgüz tarihe gömülüyoruz..."
11 yıl, 9 ay