feredan, 380 adet değerlendirme yapmış.  (22/55)
Nasıl Yapmalı? I
Nasıl Yapmalı? I

6

Kitabı bitirdikten sonra şunlar oluştu kafamda: -Yazar kitabını yazmaya başlamadan uzun bir süre hazırlık dönemi geçirmiş. -Kitabını yazarken Dostoyevski'nin tarzını benimsemiş.Genel bir fikri romanın geneline yaymış ve okuyucuya bunu gizli bir biçimde,okuyucunun üzerine düşünmesini sağlayarak yapmaya çalışmış. -Kitap yarısına kadar bunu gerçekleştirmiş ancak daha sonra ufak ufak bozulmalara maruz kalmış. -Yazar, Anlatıcı kısmında 1. tekil şahıstan bazen 3. tekil şahısa ani geçişler yaparak eserinde karışıklıklar meydana getirmiş. Rus edebiyatını seven biri olarak yine de dili için okunabilir diyorum.Ancak bir baş yapıt diyemem.

İhtiyacımız Olan Felsefe
İhtiyacımız Olan Felsefe

4

Ayn Rand uzun süredir merak ettiğim bir yazardı.Kitabını okumadan önce sadece felsefi yönü olan bir yazar diyerek kitabını okumaya karar verdim.Ancak Koyu bir kapitalizm ve Pragmatizm savunucusu olduğunu okuduktan sonra anlayabildim.Kitap tamamen Amerikan propagandası olarak ilerleyen bir eser olmuş.Bana hitap etmedi.

Vakıf Kurulurken (Vakıf #6)
Vakıf Kurulurken (Vakıf #6)

6

Sonsuzluğun Sonu kitabından sonra ikinci Asimov kitabım oldu.Büyük umutlarla başlamıştım.Umduğum gibi olmadı. Kitabın seriye ilk başlama kitabı yayın evinde bu olmalı diye yazılmış ancak bazı yerlerde son kitap diye de yazıyordu. Sanırım yanlış bir seçim oldu. Yinede romanı iyi bulmadım. Bir kere aşırı düz ve yalın bir anlatıma sahip bu da benim için esiri basit yapan bir özellik.

Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi
Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi

9

Bu kitapta Dünya tarihi ve günümüz hakkında kafamı kurcalayan bir çok soruya tatmin edici cevaplar buldum.Organize şekilde,üzerinde büyük çalışmalar yapılarak yazılmış akıcı bir ansiklopedi diyebilirim. Yazar Dünya ülkelerini hiç çekinmeden eleştirmiş ve tarihsel efsanelere pek girmeden anlatmaya çalışmış.Yeri gelmiş acımasızca tüm gerçekliği gözler önüne sermiş. Kitapta beğenmedim tek durum ise bu kadar gerçekçi bir eleştirmenin hemen hemen tüm devletlerden bahsedip de yaşadığı İsrail i konunun dışına bırakması oldu.Sanki tek bu konuda taraflı davranmış gibi. Ama kesinlikle okunulması gereken ufkumuza açacak bir eser diyebilirim

Burma Günleri
Burma Günleri

5

1984,Hayvan Çiftliği,Aspidistra derken Burma Günlerine geldi sıra.Ancak Orwell in diğer 3 kitaptaki dilini yakalayamadım.Yazarın ilk kitabıymış zaten.Büyük üstadı eleştirmek bana düşmez belki ama kitabın dili olmamış.Okuyacak olanlar bu kitabın içinde sadece İngiltere sömürgesini öğrenecekler. Orwell 'i göreceklerini pek zannetmiyorum.

Uğultulu Tepeler
Kumarbaz
Kumarbaz

9

İyi ki Ergin Altay var.