freebird55, 91 adet değerlendirme yapmış.  (4/13)
Bayan Jean Brodie'nin Baharı
Bayan Jean Brodie'nin Baharı

7

Yazarın zamanla oynayışı etkileyici. Kısa ve akıcı bir roman.

Kayıp Eserler Müzesi
Kayıp Eserler Müzesi

9

Sanat hırsızlığı teması etrafında okuyucuya resim sanatından örnekler ve bilgiler veriyor. İşin üzücü yanı, hayranlıkla bakılan bu resimlerin çoğunun bulunamamış olması. Kitabın baskısı çok hoşuma gitti, ansiklopediyi andırıyor, kuşe kağıt ve onlarca ünlü ressamın eseri bulunuyor, bazıları tam sayfa olmak üzere. Az da olsa heykel, rölyef vs. de var. Okuması kadar izlemesi de zevkli bir kitap.

Arabesk (Toplumsal ve Müzikal Analiz)
Arabesk (Toplumsal ve Müzikal Analiz)

7

Üzerinde konuştuğumuz kadar düşünmediğimiz bir müzik olan arabeskin ne olduğunu anlamak bakımından kayda değer bir kitap. İlk yarısı arabeskin doğumuna neden olan toplumsal gelişmeleri ele alıyor, bu bağlamda arabeskin köklerinin tanzimata kadar gittiğini görüyoruz. İkinci yarısında ise doğduğu 1960'lardan bugüne arabesk ele alınıyor. Bu arada müzikal bazı terimleri anlamadığımı itiraf etmeliyim, ayrıca kitabın son bölümünde belli başlı arabesk şarkıların notaları bulunuyor(ilgilisine). Sonuçta, arabeski sevelim ya da sevmeyelim, sırf toplumumuzda çok önemli bir yeri olması bile bununla ilgili bir kitap okumayı gerekli kılıyor bence. Bu kitap da gayet yerinde bir seçim olacaktır.

Çitrî
Çitrî

8

Büyük bir duygu yoğunluğu, çarpıcı ve insanı yüreğinden vuran tespitler... Bu kitabın tarihin tozlu raflarında unutulmuş olması üzücü.

Şifrepunk (Özgürlük ve İnternetin Geleceği Üzerine Bir Tartışma)
Şifrepunk (Özgürlük ve İnternetin Geleceği Üzerine Bir Tartışma)

8

Günümüz insanının nasıl bir dünya içinde yaşadığını fark edebilmesi adına önemli şeyler söyleyen bir kitap. İnternetin gözetleyici ve denetleyici yönünün özgürleştirici yönünün önüne geçtiğine dair önemli tespitler var. Ve bu uğurda yapılanlara karşı duran 'şifrepunklar'. Julian Assange da bunlardan en bilineni. Okunası bir kitap.

Apaçi Gençlik
Apaçi Gençlik

7

Adı aldatmasın, yer yer ağırlaşan bir metin:) Zira aslında bir sosyoloji tezi. Ülkemiz toplum yapısını, daha doğrusu yoksul, kenar mahlle kesimini daha iyi anlayabilmek adına okunası bir kitap, önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Apaçileri dışlamak kolay, fakat esas yapılması gereken onları anlamaya çalışmak. İşte bu kitap da buna fazlasıyla yardım ediyor.

Fahrenheit 451
Fahrenheit 451

9

Etkileyici bir bilim-kurgu kitabı olmaktan öte, insanlığa dair önemli şeyler söyleyen, hissettiren bir kitap. Altı çizilesi birçok cümle var. 1984 ve Cesur Yeni Dünya ile iyi bir takım oluyorlar kesinlikle.