Kitap güzel bir niyetle yazılmış olsa da ne hastalıklara ne de anılara derinlik katılmış. Herhalde hastaları korumak adına her şey aşırı yüzeysel geçilmiş. Aynanın bir de bu yüzünü görmek isteyen ama çok kaptırmak istemeyenler için okunabilecek bir kitap.
Tam bir zaman kaybı. Psikolojik çözümleme diye bir şey yok, her şey yüzeysel ve insanların davranışlarını tamamiyle cinsel bir ilişki yaşayıp yaşayamayacağınıza göre kategorize ediyor.
Ahmet Ümit polisiyeden ziyade çocuk öykülerinde daha yetenekliymiş meğerse, umarım çocuk öyküleri yazmaya devam eder. Masal diyip geçmeyin, her yaşa hitap ediyor, okuyalım,okuyalım.
Uzun zamandır bu kitabı okumak istiyordum, çok sürükleyiciydi, kurgusunu da yazarın üslubunu da çok beğendim. Japon kültürüne meraklı olan ama iyi yönleri dışında karanlık yönleri olduğunu da kabul edebilecek kişilere uygun bir kitap. Okumadan önce Japonya'nın Kore'yi işgal edip, sömürge haline getirdiği döneme ait bir dizi izlemiştim, bu dizini üstüne okuyunca savaşların ne kazanana ne kaybedene bir kazanç sağlamadığını görmüş oldum.
Hafif, kolay okunan bir kitap. İlgilinen ama çok fazla terim içinde kaybolmak istemeyenler için ideal.
Hasan Ali Toptaş'ı hem bu sıralar herkesten duyduğum için hem de Denizli'den bir yazar olduğu için okumak, tanımak istedim. Okuduğum ikinci kitabı, anıları beni pek açmadı.