Bilgi ve ahlak felsefesinden sıklıkla bahseden " doğru konuşmak", "parrhesia" üzerine bir metin. Kişi doğruyu bilebilir mi? bildiği doğruyu paylaşmak için hangi özelliklere sahip olmalı ve iktidarla ilişkisi nedir? gibi sorulara cevap aranıyor.
Her sayfası bilgelikle ve çağının ötesinde görüşlerle dolu, destekli ve akıcı bir metin. bireysel özgünlük ve özgürlükleri devlet ve gruplar bazında da savunan Russell, sadece savaşlarla da olsa bir araya gelen bir dünyanın sona erişinin arifesinde mikro yönetim konusunda parlak ve uzun zaman dayanacak görüşler sunuyor eserinde. tek eksiği ulusalcılığı yererken ileride vahşi kapitalizmin ayak seslerini duymasına rağmen taşeronlaşma ve iş yerlerinin 3. dünya ülkelerine taşınması gibi konularda uyarılarda bulunmaması. Hobbesçu ve insan merkezci görüşler hakim.
popüler bilim ağzı ve sohbet tadında yazayım derken lise psikolojisine kadar indirgemiş. zayıf bir metin.
tarihçesini nesnel bir bakış açısıyla ve bolca alıntıyla destekleyerek Evrim kuramının detaylarını veren bir kaynak kitap. özet içeriği konuya yabancı kimselerin okumasını son derece kolaylaştıracaktır.
Kimi yerlerde gerçekten çığır açacak motiflerin kıyısına gidip gidip gelmiş bir metin, romanlarıyla kıyaslanamaz bile.
Hikayeler çarpıcı değil, ama değişik bakış açıları var bu bir artı. Wells hayranları zaten affetmeyecek okuyacaktır.