Merve Arslanalp, 513 adet değerlendirme yapmış.  (27/74)
Dinle Küçük Adam
Dinle Küçük Adam

10

Yazılmış en güzel en nokta atışı yapan kitaplardan. Alınıp herkes tarafından okunması ve uzerine çokça düşünülmesi gereken bir kitap. Derinliğe sahip. Hatta derslerde seminerlerde de bunlarla ilgii tartismalar konusmalar düzenlense çok iyi olur diye düşünüyorum.

Babama Mektup
Tembellik Hakkı
Tembellik Hakkı

7

Cok geçerli bir teori ortaya atamasa da yazar önemli br konuya deginmis:asiri calismanin/çalıştırilmanin carpikligina.. okunmayi gerçekten hak ediyo. Kapitalist uluslarin çalışan kesimi sömürüsü bu somuruye çalışanların kendilerinin yol açtığını da iddia ediyo. Değişik buldugum bir çalışma.

Sanat Uzun Hayat Kısa
Sanat Uzun Hayat Kısa

8

Livaneli'nin bazı düşüncelerine katılmasam da duyarlılığına, bilgi ve donanımına, üslubuna hayranım açıkcası. çoğu kitabını severek okudum. bu kitabı da topluma, sanata, edebiyata, kültüre ve politikaya dair yazdığı denemelerinin derlemesinden oluşuyor. akıcı, anlaşılır ve okunmayı hak eden bir kitap.

Ben, Malala
Ben, Malala

10

Ülkemizde bile kadın haklarıyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanırken müslüman bir ülke olarak Pakistan'da yaşanan Taliban baskısının kadın erkek bütün insanlar üzerinde yarattığı endişe, ölüm tehdidi, tam anlamıyla gericiliğe korkmasına rağmen hiçbir şekilde boyun eğmeyen bir kız çocuğunun, Malala'nın vurulma hikayesini, Pakistan'daki yaşantısını, EĞİTİME, ÖĞRENMEYE, BİLGİYE AÇ HALİNİ anlatan gerçek bir yaşam öyküsü. Malala'nın kendi ağzından anlatılıyor hikaye. ve okurken hiç kimsenin eğitim hakkının da yaşam hakkı gibi bu kadar kolayca elinden alınamayacağını, İslam'ı kendi saçma düşünceleriyle çarpıtıp insanlarda korkuyla boyun eğdirmeye çalışan insanların dini çarpıtmaya hakları olmadığını, kimsenin bir başkasını hiçbir şekilde öldürmeye hakkı olmadığını, ve kadınları bu gerici bencil ve ataerkil düzende ikinci sınıf insan olarak bile görmeyip onları peçelerin, çarşafların ve karanlığın içine atılamayacağı gerçeğini yüreğinizde büyük bir öfke ve hüzün dolu bir şekilde hissediyorsunuz. insanların düşüncelerini de yaşam haklarını da insani ve tamamen kendi arzuları doğrultusunda yaşama hakları olduğu gerçeğini unutan gerici, müslümanlığı kendi çıkarına göre uydurmaya çalışan bağnaz insanların zamanla yok olması arzusuyla okuyorsunuz Malala'nın hikayesini. Malala'nın özgürlüğüne saygı duyan ve eğitime ciddi derecede önem veren babası ve ailesi varken bazı kız çocuklar hayatlarında aileleri tarafından bile dışlandığını, hiçbir düşünce ve söz hakkının tanınmadığını düşünecek olursak Malala gerçekten çok şanslı. umarım o ve onun gibi kız çocukları örnek olur ve birçok bağnaz düşüncenin kızların eğitim hakkının olmaması gibi saçmalıkların önüne geçilmesinde önemli rolleri olur. mutlaka okuyun okuyun ve okutun

Son İstanbul
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984)
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984)

10

okumayı geciktirdiğim için kendime kızmama sebep olan harika bir kitap. tam anlamıyla bir distopya. anlattıkları ve kurguladıklarıyla sadece 1984 yılını bugünü de anlatan ve geleceğe de kalacak nadide eserlerden biri. muhakkak okunması gereken kitaplardan