Warcross ikilemesi - 1.kitap Uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı çünkü çoğu yerde Marie Lu’nun ismini ve övgülerini duyuyordum. Efsane ve Genç Elitler serisini okumadım ancak Warcross okuması gayet kolay ve eğlenceli bir kitaptı. Kitapta bazı yerler gerçekten de tahmin edilebilir bölümlerdi. Olaylar Emika adlı bir kızın dünyaca sevilen Warcross adlı oyunu hacklemesiyle ve Emika’nın yakalanmasıyla başlıyor . Yazarın yarattığı Warcross oyununa bayıldım. Betimlemeleriyle aklınızda sahneleri film gibi çekebiliyorsunuz. Beyaz perdeye uyarlanabilir türden bir kitaptı. İleride böyle bir oyun tasarlanabilmesi çok güzel olurdu. Yazar da zaten yakın geleceği anlattığını söylediği bir videoyu izlemiştim. Kitabın ikinci ve son kitabı Wildcard Eylül’de çıkıyor, dört gözle bekliyorum.
Çok akıcı ve bilgilendirici bir kitaptı, kurgu ve betimlemeleri çok hoştu; okurken resmen filmini çektim zihnimde. Çoğu okur bu kitabın ilk 100 küsür sayfasını okurken gezegene ayak uydurmakta zorlandığını söylemiş ben aksine Aeden gezegenini çok sevdim,gözlerimde canlandırdım her bir köşesini hatta Dünya'ya hiç karışmasın istedim hikaye. Aeden den önce Fİ Çİ Pİ serisini okumuştum ve Azra Kohen'in insanlığa bir şeyler katmak için çabaladığını sayfalarında görüyorum. Gelecekteki kitapları bekliyoruz.
Varlık Yayınları'nın çevirisi çok kötü olmakla birlikte yazım hatalarıyla da karşılaşmadım değil. Kitapta iki hikaye var Bir Yufka Yürekli ve Soytarı. Aslında hikayeler fena değildi ama çeviriden mi kaynaklanıyor yoksa Dostoyevski mi böyle bir tarzla yazmış anlamadım; sonuç olarak kısa bir kitap olmasına karşın akıcı bir kitap değildi. Bir Yufka Yürekli 6/10 Soytarı 4/10
İlginç bir kitaptı, yazar sonunda biraz ters köşe yaptı. Bu kitap bana okuduğumuz kitap kahramanlarının hep masum olmayacağını hatırlattı. Beğendiğimi söyleyememekle birlikte bazı yerlerinde sıkıldım.