dogruemine, 23 adet değerlendirme yapmış.  (1/4)
« geri  
Boş Dolaplar
Boş Dolaplar

8

Yazarın otobiyografisini içeren başka bir kitabı daha. Çocukluğu, genç kızlığı, okul yaşamı, başarıları, yaşadığı cinsel deneyim, ailesi ile ilgili hissettikleri, aşkları, kürtaj, sınıfsal farklar...Herbir konuyu sansürsüz olarak paylaşmış okuyucuları ile..Okunmaya değer.

Beni Büyüten Kadınlar
Beni Büyüten Kadınlar

10

Başucunda tutulup dönüp dönüp okunacak bir kitap, iyileştirici, dönüştürücü, ilaç gibi işte...

Hakkari'de Bir Mevsim
Hakkari'de Bir Mevsim

9

Okuduğum ilk Ferit Edgü kitabı. Masalsı bir anlatıma sahip bu kitap sayesinde kendimi Hakkari'de karlar altında kalan bir köyde hissettim.

Olay
Olay

10

Daha önce kürtaj adı ile yayınlanmış olan bu kısa roman çok çarpıcı bir özyaşam öyküsü. İstenmeyen bir gebeliğe, kürtajın yasak olduğu bir ülkede büyük zorluklarla son verilme hikayesi beni çok sarstı. Çok kısa olduğu için bir günde bitirdiğim romanı sanki günlerdir okuyorum hissine kapıldım. Okuması duygusal olarak zor olsa da tavsiye ederim.

Babamın Yeri
Babamın Yeri

10

Yazarın okuduğum ikinci kitabı oldu. Özyaşam öyküsünü olanca sadeliği ile biz okurları ile paylaşmış. Zorlanmadan okudum ve zaman zaman sayfalar arasında gezinirken bakkal-kafede kendimi oturur gibi hissettim. Bir baba ile kızı arasındaki bağı yalın bir dil ile yazmış. Severek okudum ve tavsiye ederim.

Hepyek
Hepyek

10

Sade dili ve yaşamın içinden karakterleri ile yine şaşırtmadı Seray Şahiner. Keyifle eşlik ettim yazdıklarına. 12 farklı öyküden oluşan enfes bir kitaba eşlik ettiğim için çok şanslı hissediyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

Kederle Başa Çıkmak (Yaşam, Ölüm ve Hayatta Kalma Hikayeleri)
Kederle Başa Çıkmak (Yaşam, Ölüm ve Hayatta Kalma Hikayeleri)

8

Bir eş, bir ebeveyn, bir kardeş, bir evlat kaybedilirse neler yaşanır? ve hatta son bölüm insanın kendi ölümünü düşünmesi üzerine. Herbir başlık altında 2-3 kişinin ölüm sonrası yaşadıkları yas ve bu durumla baş etme süreçlerini paylaşmış kitabın yazarı. Yas sürecini daha yakından tanımak için okunabilir.

« geri