Başka Öyküler, öncelikle göz alıcı kapağıyla insanın dikkatini çekiyor. Sonra, kitaba başladığınızda içten, sıcak bir Giriş bölümü sizi karşılıyor. Bahadır İçel’in kısa öyküye nasıl âşık olduğunu anlıyorsunuz. İyi ki olmuş diyorsunuz kitabı bitirdiğinizde. Sahibinden Kiralık Öyküler, kitabın ilk öyküsü; ancak diğer öyküleri sarmalayan bir çerçeve öykü niteliğinde olduğu söylenebilir, tıpkı Binbir Gece Masalları’nda olduğu gibi.
Bu öyküyü dokuz başka öykü takip ediyor. Dokuz öykü de konu bakımından birbirinden başka başka: Örneğin, Günkuşu Ziyafeti, mitolojik öğeler taşıyan bir öykü; Başka Gezegenden Görüntüler, Lovecraftvari sıkı bir gerilim öyküsü; İnsanoğullarının Son Düşü, Kızılderilileri anlatan fantastik bir öykü… Kitaptaki öykülerin başka başka konularda olması, okura farklı türde okumalar sağladığından olsa gerek okuru sıkmıyor. Ayrıca çeşitli temalarda yazdığı öyküleri okuyarak kurgu ve dil yeteneğini değerlendirebiliyorsunuz.
Benim kitapta en sevdiğim öyküler, bir Lovecraft hayranı olarak Başka Gezegenden Görüntüler ve şaşırtıcı sonuyla Melekler De Ölür. Kitabın sonunda Öykülere Dair adlı beş sayfalık bir bölüm var. Burada öyküler hakkında kısa kısa bilgiler var. Yazarın, öyküleri nasıl yazdığı ve öykü hakkındaki yorumlarından oluşuyor. Bir nevi öykülerin öyküsü denilebilir. Bence her öykü kitabının sonunda, öyküler hakkında yazarın bir iki satır yorum ve fikirlerinin yer alması fena olmaz.