İlk etapta kitapla ilgili söyleyebileceğim husus ; akıcılık. Ne derler " Su akar yatağını bulur " misali.Olaylar ve bunlara can veren cümleler insan zihnini yormayacak nitelikte. Kesinlikle iyi bir şekilde araştırma da isteyen bir kitap. Neticede Tanrı , itikat , doğu - batı farklılığı gibi konuların işlendiği kitap tabiki araştırmayı gerektirir. Bunu yazarın yaptığını görebiliyoruz.
Konuya gelince yaşanılan bazı olaylar neticesinde zıt kutuplar arasında ( anne muhafazakar , baba laik ) büyüyen ve her iki kutba da tam anlamıyla yakinlasamayan , kuşkuları ile ortada kalan Peri'nin Oxford yıllarını , o yıllardan kalma bir aşk hikayesini , haksızlığı ve bunların hepsini inanç , tanrı , kültürel farklılık gibi kavramların ekseninde anlatan ;yine üç ayrı insanın ( inanan, inanmayan ve şaşkın ) kardeşliğini , uç noktaların nasıl aynı kapta eridiklerini , ortak yaşam sürdürduklerini ele alan bir kitap.
Okurken yoğun şekilde konu tabiki genel anlamda Tanri ve itikade dair olduğu için pür dikkat kesiliyor , anlatılanları zihninizde muhasebe etmek istiyorsunuz. Dünyanın şuan geldiği noktayı gözden bir kez daha geçiriyorsunuz. İnanca , farklılığa , bizden olmayana ne kadar tahammül edebiliyoruz ya da edebiliyor muyuz bunu düşündürüyor. Aşk boyutundan ziyade benim olayların buraları dikkatimi çekti. Zira ailenin helezonik yapısı ve bu yapıdan çıkan bir insanın yaşama bakışını ele alışı da dikkatimi çekti.
Genel anlamıyla güzel ve okunabilir bir kitap. Okunmasa da olur demem kesinlikle okumalisiniz da diyemem. Yukarda bahsettiğim şeyler ilginizi çekiyorsa şayet okumanızda fayda var.