Bendeki eser Milli Eğitim Basımevi'nin 100 Temel Eser serisinden İstanbul 1969 basımlı olanı.
Üç bölüme ayrılan eserin ilk bölümü olan Kendi Gök Kubbemiz, Türk tarihi ağırlıklı lirik şiirleri ile dikkat çekiyor. Bir mısrası ile esere ismini veren Süleymaniye’de Bayram Sabahı şiiri ile başlayan bölümde ister istemez Münir Nurettin Selçuk’un nefis sesinin eşlik ettiği Bir Başka Tepeden ve büyük ihtimal bir çoğumuzun ödev konusu olan Akıncı gibi coşku dolu şiirler yer almakta.
2. bölüm olan Yol Düşüncesi ise şairin çok sevdiği annesinin erken ölümünün etkilerini taşıyan melankolik ölüm ve ahiret konulu şiirlerinden oluşmakta. En bilinenlerden olan Sessiz Gemi, kişisel olarak çok sevdiğim ve lise zamanında hakkında inceleme hazırladığım Rindlerin Akşamı, Geçiş ve Gece Bestesi öne çıkan şiirler.
Son bölüm olan Vuslat ise aşk temalı şiirlere ayrılmış. Bölüme adını veren Vuslat, Geçmiş Yaz, Eski Mektup, Özleyen ve Endülüs’te Raks en bilinenlerden.
Tüm şiirlerin aruz vezni ile yazılmış olmasından başka ağırlıklı bir ortak noktaları da yoğun İstanbul sevgisi olsa gerek. Hemen her semtine ayrıca şiir yazmış olan şair en umulmadık şiirde bile bir mısrada İstanbul’un bir semtini anmadan duramamış. Dolayısıyla eserin en güzel yanlarından biri de İstanbul’u Yahya Kemal’in gördüğü gibi görebilme şansı vermesi. O canlı anlatımla, o coşkuyla o dönemlere götürüp baktırabilmesi.