Tesadüfen Aşk

7 puan


Daha önce Buselik isimli kitabını okuduğım Başak Kızıltan'ın ikinci kitabı Tesadüfen Aşk.
Buselik'ten Tesadüfen Aşk'ı daha başarılı buldum. Daha samimi geldi bana. Romanda neredeyse çocukluğundan beri aşık olduğu adamın gerçek yüzünü acı bir şekilde öğrenmesi..Çevresi en yakınım dediği kişiden yediği darbe..Haklılığını ağabeyi hariç hiç kimseye kabul ettirmemesi.
Onun ismini bile bilmeden aşık olan bir adam.

Romandaki kadın kahramanımız Yeşim zengin bir ailenin bir kreşta öğretmenlik yapan kızı... Erkek kahramanımız Ayaz uluslar arası ünde bir basketbolcu..
Yeşim neredeyse çocukluğundan beri babasının ortağının oğlu olan Cenker'e aşık.. Cenker ise iflah olmayacak derece de çapkın bir erkek. Yeşim'in ağabeyi ile de arkadaş..
Yeşim çok sevdiği adam ile nişanlandıktan sonra onun gerçek yüzünü çok acı bir şekilde öğrenir..Ondan hiç de güzel olmayacak bir şekilde ayrılıp kendine yani bir hayat kurmaya çalışırken,ağabeyi Yiğit ona yardımcı olacaktır. İşte bu ara da yolları Ayaz ile kesişir.. Onunla yolları Boston'da iken de kesişmiştir.
Bu tesadüfler ile aşkları oluşmaya başlar.

Aşklarının başlangıcı güzeldi. Hikayenin dili çok akıcı idi. Birincil anlatımları pek sevmesem de bu romanda hiç rahatsızlık duymadım anlatım dilinden.Olayları yazar bir Yeşim bir de Ayaz tarafından anlatım ile işliyorken olaylar karşısındaki bakış açısından okumak oldukça güzel idi.

Mesela bazı yazarlar gibi birinci kitap da kadın; ikinci kitap da erkek tarafından olaylara bakış açısını işlememesi oldukça da iyi idi.
Özellikle kapak kitabın konusuna göre oldukça uyumlu ve güzeldi..Bana Susuan Eizabeth Philips'in Chicago Stars serisindeki kitapların kapaklarını anımsatıyordu.. Özellikle Ah Şu Kalbim Kapağı..
Kısaca okumaktan zevk aldığım bir romandı..Diyaloglar da bazen kızdım..Bazen de kahkahalar ile güldüm. Özellikle Ayaz'ın yeğeni Emir'in Yeşim'i kıskandığı sahneler çok güzeldi.. Güzel bir aşk romanı okumak istiyorsanız tavsiye ederim..



Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »