Bu kitap yazarın yazdığı ilk roman. Kitabın orijinal ismi Urban Shaman. Sevgili yayınevimiz ilgi çeksin, çok satsın diye Yaban avı ismini uygun bulmuş.
On yılda yirmiyi aşkın kitap yazmış sonrasında. Makine misali yazmaya devam ediyor. Dilimize çevrilen tek kitabı bu olsa da yılda 2-3 kitap birden çıkartıyor.
Daha çok 12-15 yaş aralığına hitap edebilecek kitap. Konu ve kurgu kötü. Anlatım vasatı bulmaz. Kitabı en itici kılan iki şey; benzetmeleri ve tasvirleri. Hiç bir şey çağrıştırmayan benzetmeler yapmış. İtici buldum.
Tasvir konusunu biraz açmak istiyorum; tasvir herhangi bir varlık, olay veya mekanın özelliklerini anlatma biçimidir. Tasviri karşımızdaki kişiye söyleyeceklerimizi aklında canlandırabilsin diye yaparız. Çünkü bir şey olmuş, oluyor veya olacaktır o tasvirle ilgili.
Yazar bu tasvir işini yanlış anlamış. Yerli yersiz her şeyi tasvirlemiş. Ama herşeyi. Araya bir diyalog eklemiş sonrasında yine tasvir yapmış. Sürekli bu şekilde. O tasvirlerin hikayeye hiç bir katkısı yok. Özellikle klasik eserlerde 1,5-2 sayfa süren tasvirler okuruz. Keyiflidir. O tasvirler zirveyse bu kitaptakiler de diptir. Umarım okuyup görme talihsizliğine erişmezsiniz.
Önce Kralın Gözleri, ardından Yaban Avı ile okuma keyfimin içine etmiş bulunmaktayım. Dipteyim, sondayım, depresyondayım. Burdan beni kim çıkartır? Büyük usta ile kendime gelirim. Eskilerden bir Stephen King attırayım da kendime geleyim.