'' Anime , Japonya kökenli animasyon anlamına gelir. Kendine özgü karakterleri ve arkaplanları ile diğer animasyon tarzlarından kolayca ayırt edilir. Konuları, çok çeşitli kurgusal ve tarihi karakterlerden, olaylardan ve mekanlardan oluşabilir. Anime, geniş bir izleyici kitlesini amaçlar ve dolayısıyla birçok türü vardır. Animeler çoğunlukla televizyonda yayınlanır veya DVD olarak (ya TV yayınının ardından çıkar ya da doğrudan orijinal video animasyonu olarak piyasaya sürülür) satılır. Konsol ve bilgisayar oyunları da bazen, anime olarak düşünülebilecek bölümler veya görüntüler içerir.
Manga (漫画?), “Rastgele veya Değişken resimler” anlamına gelen Japonca bir kelimedir. Manga, ukiyo-e ve Batı tarzı çizimin bir karışımı olarak gelişmiştir ve II. Dünya Savaşı’nın ardından kısa bir süre sonra şimdiki halini almıştır. Manga, kapağı haricinde, siyah-beyaz basılır ve sağdan sola doğru okunur. Maddi olarak, manga, 2005 yılında, Japonya’da 24 milyar ¥ ve Birleşik Devletler’de 180 milyon $ hasılat elde etmiştir.[1] Birleşik Devletler’de manga, en hızlı büyüyen kitap sektörüdür.
Anime ve manganın birçok ortak özelliği vardır: “büyük gözler, uzun kol ve bacaklar gibi abartılmış fiziksel özellikler, çarpıcı bir biçimde şekillendirilmiş mimikler, vs.”. Bazı mangalar, toplam ürünün küçük bir kısmı, genellikle de orijinal yazarın işbirliğiyle animeye uyarlanır. Bilgisayar oyunları ayrıca anime sektörünü genişleten unsurlardandır. Böyle durumlarda hikaye, genelde formata uyması için ve daha geniş pazar sağlamak amacıyla sıkıştırılır ve değiştirilir. Popüler animeler bazen uzun sinema filmlerini de içerebilir, bazıları da gerçek uyarlama filmlere ve TV programlarına uyarlanır. '' Her yaş grubundan tüm severler içindir, amaç bu grup altında okuduğunuz halen devam eden manga serilerini, İzlediğiniz animeleri tanıtmak tavsiyelerinizi diğer grup üyeleriyle paylaşmaktır.
Sayfa 1/1, toplam 4 kayıttan 4 adet gösteriliyor, şu an 1 ile 4 arasını görüntülemektesiniz.