Evet sonunda bitirdim ben de
Oldukça fazla bilgi içerikli olduğu için bitirmem uzun sürdü
Özellikle hayvan hakları hakkında yaptığı yorumlardan çok etkilendim, bir yerinde insanın hayvanları yemesinin hayvan düşmanlığı değil de 'kayıtsızlıktan' ileri geldiğini belirtiyordu. Buna çok katıldım, lafa gelince aslında hepimiz hayvan severiz ama o hayvanlar bizim soframıza gelene kadar türlü işkenceler çekiyorlar ama bizler bunu düşünmeyi tercih etmiyoruz. Kayıtsız kalıyoruz. Vegan en azından vejeteryan olabilmek isterdim ama şuan mümkün değil maalesef.
Tarih öncesi çağlar çok daha ilgimi çekiyor o sebeple ilk sayfalardan çok daha fazla keyif aldım.
Bir de sonlardaki robotik gelişmelerle ilgili paylaşımlar çok ilgimi çekti
Gerçekten oldukça anlaşılır, sıkmayan ve de bilgiye boğan bir kitaptı.
Her ne kadar uzun sürmüş olsa da iyi ki okudum diyorum.
Eşitlik ancak daha iyi durumdakilerin özgürlüklerini kısıtlayarak sağlanabilir. - sayfa 170
Sürekli arzulamayan, acı çekmez. - sayfa 227
Mutluluk aslında bir insanın hayatını anlamlı ve değerli görüp görmediğiyle ilgilidir. - sayfa 381
Ne istediğini bilmeyen, tatminsiz ve sorumsuz tanrılardan daha tehlikeli bir şey olabilir mi? - sayfa 408
Kitabı güzel kılan etkenlerden biri durumlara farklı açılardan bakan sorular sorması.Bilgi önemli ama sorulara odaklanmak daha zihin açıcı.
Bilişsel devrimden sonraki insanların gittikleri her yeri talan etmeleri -yazarın niyeti o olmamasına rağmen- günümüz insanlığının suçlarını hafifletir nitelikte. Kitabı okumadan önce insanlığın sürekli kötüye gittiğini düşünüyordum ama göz önünde olan şeylerin her zaman daha vahim gözüktüğü sonucuna vardım.
2017 de okuduğum en iyi kitaplardan biri.
Kitapta Türkiye ve Türkler ile ilgili göze batacak kadar çok örnek var. Yazarın, kitabın daha rahat anlaşılabilmesi için o ülkenin yapısına uyarlanmasına izin vermesiymiş nedeni. Anlaşılırlık açısından önemli bir düşünce ve uygulama.
Bölüm sonlarında sorular şeklinde bir sonraki bölümde nelerden bahsedileceğinin yazılması belgesel izliyormuş havası estirdi.
Müslümanlık ve Hristiyanlıktan çokça olumsuz anlamda örnekler verilmesine rağmen Musevilikten pek bahsedilmemesi bazı şeylerden çekindiği izlenimi uyandırdı bende.
1717'deki Mississippi şirketinin hisse hareketleri bugünün bitcoini izlenimi uyandırdı .Bakalım sonu aynı olacak mı?
Budizm, kötülük ve düzen problemi, kapitalizmin işleyişi, modern güzellik algısı, hayali düzen, hayvan hakları,biyolojik yoksulluk, tüketimcilik ve öiümsüzlük arayışı gibi üzerine bol bol düşünülmezi gereken konular var bu kitapta.
benim de daha önce okuduğum bir kitaptı. gerçekten ufuk açıcı ve dili bir araştırma kitabına göre gayet anlaşılır, sanırım bu yüzden bu kadar okuyanı,seveni oldu.
bu kitabı okuduktan sonra bir de Cosmos-Bir uzay serüveni belgeselini izlerseniz evren ve insanlık tarihi ile ilgili mükemmel bir temel oluşturmuş olursunuz :)
iyi okumalar.
kitabı daha önce okumuştum. ilk bölümler antropoloji ilginizi çekmiyorsa biraz zorlayabilir, yine de anlaşılır bir dili var. özellikle yarıdan sonrası günümüz insanı için daha anlamlı olacak ve neyi neden yaşadığımızı anlatan açıklamalarla dolu. çok keyifli bir kitaptı bence
Arkadaşlar seçilen kitaba oy verenler lütfen okuyup,yorumlasınlar.