Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Bazı kitapların içine girememek

Tartışma Cevapları
« geri ileri »

1 ile 8 arası cevap gösteriliyor, toplam 8 cevap.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Dan Browm,Leigh Bardugo,Maxime Chattam rahat okunabilir,dili iyi yazarlardan bazıları..okurken kitabın içine girmekte sıkıntı çekmezsiniz..

10 yıl, 5 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Evet bazı kitapların içine girmekte büyük sıkıntı yaşıyorum, güleceksiniz belki ama gerçekten bu böyle. Genellikle bazı kişilerin ''aşırı sürükleyici, aksiyon, macera, gerilim dolu'' dediği, uluslararası çok satanlar listesindeki kitaplarda bu sorunu yaşıyorum. Edebi bir dili olmayan kitaplardan duygu alamıyorum. Kitabın kurgusu inanılmaz oluyor ama dil sıfır, o zaman kitap beni gerçekten de söylendiği gibi sürüklemiyor. Bu sizde de böyle mi yoksa bir tek ben mi bu sorunu yaşıyorum :S
Bir de fantastik, macera, aksiyon vs. türünde dili iyi olan yazarlar ??

10 yıl, 5 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Dan Brown, Gleen Meade aksiyon macera ne ararsanız var. Çeviri okuyoruz tabi ama dili bence muntazamdır. Tavsiye ederim özellikle Dan Brown'u :)

10 yıl, 5 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

sıkıntı çektiğiniz konuda yalnız değilsiniz emin olun son 1 yıldır bende aynı dertten muzdaribim dediğiniz gibi çok satan listesindeki kitapların çoğunun dili oldukça basit sadece konuya odaklı edebi zevk vermeyen dili kullanamayan yazarların kitaplarını okumak oldukça zor ama bir de insanın zihninin açık olması önemli kendimden örnek veriyorum normalde ayıla bayıla okuyacağım türde bir kitabı bile doğru düzgün okuyamıyorum bazen zihnim kabul etmiyor böyle zamanlarda ne yapılır bilmiyorum okumaya devam mı edilir yoksa sadece istediğin zaman mı okunur bıraktığın zamanda eline bir daha almak çok zor oluyor daha yeni yeni geçiyor bu durum insanın ruhunu çeken kitaplar okuması gerekiyor aslında sadece okumak için okumamak yukarıda ki arkadaş bu durumu çok iyi açıklamış

10 yıl, 5 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Stephen King, Tess Gerritsen benim en sevdiğim yazarlardan bu dallar içerisinde tavsiye ederim.

10 yıl, 5 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Herkes her kitaptan zevk alacak diye bir şey yok ki mesela ben de bilim kurgu ya da fantastik kitapları sevmem okurken sıkılırım bitsin diye okurum ama herkesin şikayet ettiği ya da beğenmediği bi' kitabı da baş tacı yaparım zevk meselesi :)

10 yıl, 5 ay     
4 kişiden 4 kişi beğenmiş.

Bence okuduğumuz kitapta kendimizden, deneyimlerimizden, duygularımızdan, ilgi alanlarımızdan ne kadar çok şey bulursak, kitap bizi o kadar içine çekiyor. Eğer düşüncelerimize, inançlarımıza çok ters ise veya savunduğu tezi başarı ile anlatamıyorsa insan o kitabın parçası olmakta zorluk çekiyor, sonuçta da kitaptan zevk alamıyor.

Bir de her yazarın her kitabı iyi diye bir şey yok bana kalırsa. Ben Agatha Christie hayranıyım. Bazı kitapları muhteşemken, bazıları idare eder, bazıları bir başka kitabın kurgusunun aynısının başka versiyonu şeklinde yazılmışlar. Tess Gerritsen'in Rizzoli&Isles serisi kitaplarını diğer kitaplarından daha çok beğenerek okudum. Aynı şekilde Dan Brown'un Dijital Kale, Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar kitapları diğer kitaplarından çok daha iyiler bana kalırsa. Wilbur Smith'in 7.Papirus, Nehir tanrısı, Büyücüler Kralı kitapları diğer kitaplarından çok daha akıcı. Ama 7.Papirus'un çevirisi buram buram İngilizce kokuyor. Çevirisi çok iyi olmamış. Stephen King'in tüm kitaplarıda aynı seviyede değiller.

10 yıl, 5 ay     
11 kişiden 11 kişi beğenmiş.

Önemli olan aslında türü değil, bir kitabın içinde kendiniz bulabilmeniz için kitabın içeriğindeki işlenen konun hayatınızda yaşanmış olması yada hayalini kurmuş olmanız. En basitinden bir şizofreni kitabı okuduğunuzda içinizde birazcık bir şizofrenilik yoksa veya tanıklığınız yoksa o kitap sizi çok sıkar, ileri götürmez, içine almaz aksine iter. Veya bilim kurgular misal yüzüklerin efendisi orada herkes verilmek istenen mesajı alamıyor aslında o kitapta şizofreniden tutun drama kadar her şeyi bulabileceğiniz bir kitap.

Aslında o an hangi kitabı okursanız okuyun sizin ruh halinize bağlı her şey. İlgi alanınızı okuyor olsanız bile ruh haliniz o an kötüyse o kitabı benimseme şansınız, içine girme şansınız olmuyor. Lakin bazense hiç beklemediğiniz bir kitap öylesine okuduğunuz bir kitap birden bire tapınır oluyorsunuz çünkü ruh haliniz onu istiyor, kendinizi onun içinde buluyorsunuz.

Aslında bazen kitaplar da insanlar gibi olabiliyor, beklenmedik kitaplara beklenmedik bir bağlılık duyulabiliyor.

Kısaca kitapların türü, akıcılığı vs vs kitapların gücü kadar ruh haliniz de önemli. :)

10 yıl, 5 ay     
« geri ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar