Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
iyi kitap kötü kitap yoktur, sadece içinde edebiyat olan veya olmayan kitap vardır. içinde edebiyat olmayan kitap sahiplerine, kahraman tazeoğlu, ahmet batman, elif şafak gibi isimleri örnek olarak gösterebiliriz. arkadaşlar daima söylediğim bir şey var, kitap okumamalı insan edebiyat okumalı. edebiyat konusunda da kendi tarzını bulduysa her yazılanı okur, kendi tarzı dışında olanları sıkıcı bulur.
bireysel olarak sadece sevgili @kobay arkadaşıma cevap vermek istiyorum. anayurt oteli türk romancılığının kilometre taşlarından birisi. atılgan felsefesini ve romanların psikolojik tarafını ele alarak okursan bir başyapıttır. tarzın olmadığı için sevmemiş olabilirsin.
bende mesela dünya klasiklerini okuyamıyorum. ne yazık ki o denli büyük nimetlerden mahrum kalıyorum çünkü asla keyif aldığım eserler değil.
Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler; Ve Yalnızca Diğer Yarımız O Sesi Duyar -Jan-Philipp Sendker
Adı: Aylin - Ayşe Kulin
Amak-ı Hayal - Şehbenderzâde Filibeli Ahmet Hilmi
Bin Hüzünlü Haz - Hasan Ali Toptaş
Çavdar Tarlasında Çocuklar - Jerome David Salinger
Dilenci - Necib Mahfuz
En Uzun Gece - Ahmet Altan
Genç Werther'in Acıları - Johann Wolfgang Von Goethe
İtalyanca Aşk Başkadır - Maeve Binchy
Kadınlığın 21 Hikayesi - Murathan Mungan
Kara Kitap - Orhan Pamuk
Katre-i Matem - İskender Pala
Kumral Ada Mavi Tuna - Buket Uzuner
Mavi Saçlı Kız - Burçak Çerezcioğlu
Mutluluk - Zülfü Livaneli
Safiye Sultan - Ann Chamberlin
Savaşçı - Doğan Cüceloğlu
Siyah Süt - Elif Şafak
Yalnızlıktan Devren Kiralık - Necati Tosuner
2013 yılında okumuş olduğum için pişmanlık yaşadığım kitaplar. Bu dört kitap edebi anlamda, kurgu anlamında hiç bir değer taşımıyor. Boşuna rafları işgal etmişler.
Kağıttan Gemi - Scott Spencer
Ufukların Sultanı Fatih Sultan Mehmed - Mustafa Armağan
Kaçak Gelin - Brenda Joyce
Grinin Elli Tonu - E. L. James
Masumiyet Müzesi,Tutkulu Notalar devamını getiremediğim, getirmek istemediğim için bıraktığım kitaplar..
1. Gülfim Abla- Meltem Parlak /Ciddi baş ağrısına yol açan bir kitap oldu. Belki de Gülfim Abla karakterine aşina olmadığım içindir.
2. Kıyıya Vuran Hayatlar-Sally Goldenbaum/ Hayatımda bu kadar sıkıcı bir cinayet romanı okumadım. Neredeyse ben tık diye gidip kıyıya vuracaktım.
3. Zifir-Orkun Uçar/ Çok büyük umutlarla aldığım bir kitaptı, ama ciddi hayal kırıklığına uğradım. Güzel bir fikir ancak bu kadar harcanabilir diye düşündüm.
Nicola Cornick - Hırçın Sevgilim
Duygu Özlem Yücel - Dengesiz Bir Aşkın Anatomisi
Kasey Michaels - Nefes Nefese
Sherryl Woods - Aşk Kokan Çiçekler
Elsa Triolet - Kaderin Oyunları
J.D. Salinger - Çavdar Tarlasında Çocuklar
Güneş Demirel - Şimdi Benimsin
Jaci Burton - Kusursuz Oyun
Herkesin beğenisinin farklı olduğu bir kez daha görülüyor. Benim severek okuduğum kitapların en kötü olarak listelere girdiğini görüyorum. Ama ben nasıl ki "nasıl sevmezsin, neyini sevmedin" demiyorsam beğendiklerimize de aynısının yapılmamasını isterim. Bir kitabı sevmemeniz diğer sevenler için anlam ifade etmez. Sizin beğenmediğinizin beğenilmesi dünyanın en şaşırtıcı şeyi gibi davranmazsak daha mantıklı olmaz mı? Yanlış anlaşılmasın sürekli görüyoruz burada da görünce dayanamadım.
@ORPHEUS Anayurt oteli psikolojik açıdan ele almak kitabı daha iyi halemi getirir ? Zebercet diye sıradan bir karakter yazar okura sinyal vermeden zebercetin anılarını kopmuş bir şekilde aktarmış kitaba okurken insanın kafası karışmasından birşey olmuyor He zebercetin duygularınada birşey diyemiyorum sıradan bir insan kötü bir hikaye bence. Albert Camus -Yabancı kitabınıda sevmemiştim sıradan bir adamın sıradan hallerini yazıp insanlara psikolojik varoşculuk vs vs. boş bir kitabı böyle adlarla birşeymiş gibi göstermek bence.