Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Daha çok kitap okuyabilmeniz için beş öneri

Tartışma Cevapları

21 ile 30 arası cevap gösteriliyor, toplam 34 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

@uguresma7 siz felsefi olarak ele almışsınız. Çok kitap okuyup, zihnini de çok iyi kullanan bir sürü insan vardır. Bunun en güzel örneği de Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk çok okuyan bir kişiliktir. Yaptığı devrimlerden de bu anlaşılmaktadır. Söylediklerinize katılmıyorum.

9 yıl, 9 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

@uguresma7
Yani kitap okurken başkalarının düşüncelerine ortak oluyoruz ve onun düşüncelerini beynimize enjekte ediyoruz hımm iyiymiş :)) öyleyse kitap okumayalım artık :))

9 yıl, 9 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

@pamukprenses
bir bakıma evet.eğer okuduklarımızı şırıngaya doldurduktan sonra tahlil etmeden iğneyi direk enjekte ediyorsanız olacaklar yukarıdaki yorumumda olduğu gibi olacaktır.tabiki okuyup okumamak veya nasıl okuyacağına karar vermek sizin elinizde.

9 yıl, 9 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

@uguresma7
Bu durumda sizin yazdığız ilk yorum biraz yanlış anlaşılıyor

9 yıl, 9 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

@uguresma7
o zaman artık kitapları okuyup iyice tahlil edip beynimize öyle enjekte etmeliyiz :)) yorum için teşekkürlerrr

9 yıl, 9 ay     
4 kişiden 4 kişi beğenmiş.

@bilge çetin Merhaba benimde 15 yaşında bir oğlum var . Bu nedenle size naçizane bir öneride bulunabilirim diye düşündüm.
Malesef okulda zorunlu okutulan klasik sayılan eserler çocukları okumaktan uzaklaştırabiliyor. Mutlaka keyifle okuyan çocuklar da vardır, ancak ergenlik çağında erkekler biraz zorlanabiliyor.
-Bi de günümüzde bilgisayar ve oyunlar zamanlarını fazlaca alıyor. Biz de öyle oldu. Biz şu şekilde bu olayı çözüyoruz. Yatma saatinden yaklaşık yarım saat kadar önce tv. bilgisayar telefon evde kapanıyor ve tüm aile bu kurala uyuyor. ( Çocuk odasına gönderilirken baba televizyonda takılamaz ya da ben bilgisayarda zaman geçiremem) Zaman zaman kısıtlayıcı olan bu kural sayesinde uykuya dalmadan önce herkes en az yarım saat kitap okuyabiliyor. Biz deki yöntem bu.... ve yıllardır bu şekilde işliyor. Gün içinde kitaba zaman ayıramadım bahaneleri de ortadan kalkıyor böylelikle. :) Siz de tüm aile için uygun bir zamanı okuma zamanı olarak tanımlayabilirsiniz.
-Okuma isteğinin azaldığı dönemde çizgi romanlar işe yarıyor bir dönem serbest bırakmakta fayda var. Bu yaz DEAD NOTE diye 12 ya da 13 kitap ( tam hatırlamıyorum) bir çizgi serisini maaile keyifle elimizden bırakmadan okuduk. Benim oğlum Torgal hayranıdır ve tüm serileri okumuştur.. (Babası gibi :) ) Kitapçılarda çizgi roman olayı bir hayli geniş yer alıyor. Kitapçıya birlikte gitmekte fayda var. Haftalık kitapçı turları yapılabilir mesala.....
-Bi de şu var ki unutulmamalı kitap oku dedikçe çocuklar okumuyor. Ama kitap okunan bir evde yetişmek ilerisi için faydalı olabilir yani umarım :) (Benim ailem kitap okuyan bir aile değildi öğrenciyken de fazla okumamıştım ama şimdi okumaya çalışıyorum )
-Onun okuduğu bir kitabı sizin de okuyup kitapla ilgili konuşmalar yapabilmeniz aile içinde ki etkileşimi de arttırıyor.
Bilmem yardımcı olabildim mi? Keyifli okumalar

9 yıl, 10 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

ben olaya farklı bir bakış açısı kazandırmak niyetiyle yaklaştım.yukarıda da değindiğim üzere bu alıntı arthur schopenhaour'dandır ve kendisi de sayısız kitap okumuştur.onun da anlatmaya çalıştığı ve benim de ifade ettiğim gibi kişiyi kendi başına düşünmekten alıkoyan ve sürekli ve durmadan yapılan okuma zararlıdır ve zihin kıvraklığını köreltir.

not:amacım yanlış anlaşılmak ve gerçekten duyarlı insanlara birkaç kelam etmekti.sanırım başarılı oldum.saygılar, sevgiler...

9 yıl, 9 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

@ahmet_coskunn
çok kitap okuyup zihnini çok iyi kullanan bir sürü insan vardır ve bütün bu insanlar ne okumaları gerektiğini tahlil edip emin ve isabetli adımlarla hareket edenlerdir.bu insanlar, sadece kitabı okuyup kapağını kapatınca "ohh ne güzel.bir kitap daha bitirdim.hemen yenisine başlamalıyım.kitap okumak ne kadar güzel." deyip okumalarını sorgulamayan insanlardan fersah fersah uzaktırlar.
ayrıca şunu iddia etmek de imkansız; ne kadar az okursam o kadar zeki olurum.mesele kendi fikirlerini oluşturabilecek okumaları yapmaktır.saygılar...

9 yıl, 9 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Kesinlikle yazıya katılıyorum ancak bir öneri de ben eklemek istiyorum izninizle:

Kitap okuyan çoğu insan ilk başlarda zamanın akışına uyarak 'popüler kültür' adı verilen(!) kitaplarla edebiyat yolculuğuna başlamaktadır. Ancak daha sonra bu insanların kitap okumayan ya da bu işi çok iyi bildiğini sanan yakınları kitap okuyan tanıdıklarıyla sürekli dalga geçmekte.."Popüler kültür de okunur mu yeaa.." Lev Tolstoy adamdır gerisi hikayedir" , "Açta azcık klasik oku"..Gibi cümleler kurarak o kişileri okuduğu kitaptan soğutmakta ve belki de yeni başlayan okuma alışkanlığını bitirmektedir. Bu yüzden kitap okumaya yeni başlamış kişilerin böyle laflara kulak asmamasını öneriyorum.

9 yıl, 10 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi
e_e

asau adlı vikitap site kullanıcısı ile aynı fikirdeyim fakat aynı duyguları paylaşmıyorum..Düzgün bir türkçeyle yazı yazıp ve en basiti evet kelimesinden sonra virgülün geldiğini bilip de "bende pek kitap okumazdım, yine okuduğum söylenemez" yazmayı ve kitap sitesine üye olmayı çelişkili ve gayri samimi buluyorum.

Konumuza dönersek şayet yazımı hepimizin düstur edinmesi gerektiğine inandığım şu cümleyle bitirmek istiyorum : "Kitap okumak için tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz"

9 yıl, 9 ay     
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar