Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Daha çok kitap okuyabilmeniz için beş öneri

Tartışma Cevapları
1 2 3 4 ileri »

31 ile 34 arası cevap gösteriliyor, toplam 34 cevap.
5 kişiden 4 kişi beğenmiş.

Hepsini biliyorum ve hepsini de uyguladım. Sadece otobüste ayakta giderken kitap okuma vb. kısmına katılmıyorum. İnsan kitap okumaya odaklandığı zaman sadece kitap okumalı. Başka ikinci birşey yapmamalı. İnsanın dikkati dağılıyor.(En azından benim için öyle. Bazı insanlar okuyabilir ona da saygı duyarım.)

9 yıl, 10 ay     
5 kişiden 4 kişi beğenmiş.

yolculukta, ayakta bile olsa, kısacık molalarda ve bekleme anlarında kitap aralamaya bayılıyorum. ayrıca "okumayı bırakma" önerisiyle ilgili aziz nesin, yanlış hatırlamıyorsam, "sevmediğiniz yemeği yemeye devam ediyor musunuz? o halde sevmediğiniz kitabı da okumayı bırakabilirsiniz." bir yorum yapmıştır. bunu okuduğumdan beri ben de artık gerçekten sıkıldıgım kitapları okumayı bırakıyorum.

9 yıl, 10 ay     
4 kişiden 4 kişi beğenmiş.

@bilge çetin Merhaba benimde 15 yaşında bir oğlum var . Bu nedenle size naçizane bir öneride bulunabilirim diye düşündüm.
Malesef okulda zorunlu okutulan klasik sayılan eserler çocukları okumaktan uzaklaştırabiliyor. Mutlaka keyifle okuyan çocuklar da vardır, ancak ergenlik çağında erkekler biraz zorlanabiliyor.
-Bi de günümüzde bilgisayar ve oyunlar zamanlarını fazlaca alıyor. Biz de öyle oldu. Biz şu şekilde bu olayı çözüyoruz. Yatma saatinden yaklaşık yarım saat kadar önce tv. bilgisayar telefon evde kapanıyor ve tüm aile bu kurala uyuyor. ( Çocuk odasına gönderilirken baba televizyonda takılamaz ya da ben bilgisayarda zaman geçiremem) Zaman zaman kısıtlayıcı olan bu kural sayesinde uykuya dalmadan önce herkes en az yarım saat kitap okuyabiliyor. Biz deki yöntem bu.... ve yıllardır bu şekilde işliyor. Gün içinde kitaba zaman ayıramadım bahaneleri de ortadan kalkıyor böylelikle. :) Siz de tüm aile için uygun bir zamanı okuma zamanı olarak tanımlayabilirsiniz.
-Okuma isteğinin azaldığı dönemde çizgi romanlar işe yarıyor bir dönem serbest bırakmakta fayda var. Bu yaz DEAD NOTE diye 12 ya da 13 kitap ( tam hatırlamıyorum) bir çizgi serisini maaile keyifle elimizden bırakmadan okuduk. Benim oğlum Torgal hayranıdır ve tüm serileri okumuştur.. (Babası gibi :) ) Kitapçılarda çizgi roman olayı bir hayli geniş yer alıyor. Kitapçıya birlikte gitmekte fayda var. Haftalık kitapçı turları yapılabilir mesala.....
-Bi de şu var ki unutulmamalı kitap oku dedikçe çocuklar okumuyor. Ama kitap okunan bir evde yetişmek ilerisi için faydalı olabilir yani umarım :) (Benim ailem kitap okuyan bir aile değildi öğrenciyken de fazla okumamıştım ama şimdi okumaya çalışıyorum )
-Onun okuduğu bir kitabı sizin de okuyup kitapla ilgili konuşmalar yapabilmeniz aile içinde ki etkileşimi de arttırıyor.
Bilmem yardımcı olabildim mi? Keyifli okumalar

9 yıl, 10 ay     
32 kişiden 32 kişi beğenmiş.


Her yeni yıl arifesinde yeni yıl hedefleri konuşulur, listeler havada uçuşur, kilo vermekten tango öğrenmeye kadar birçok alternatif, insanın aklına doluşur. Ve daha ocak ayı bitmeden başlanan diyetler son bulur, fikirler birer birer rafa kaldırılır.

Gelin bu yıl, biraz gecikmeli de olsa, listenize bir madde daha ekleyin ve bu maddeyi gerçekleştirmek üzere sebat edin: Bu yıl daha çok kitap okuyun!

Birçoğunuzun günde on saate yakın çalıştığını, eve dönmek için kimi zaman üç vasıta değiştirdiğini, çocuk büyütmek ya da ödevleri bitirmek zorunda olduğunu biliyoruz elbette. Tam da bu sebeple günlük hayatınızda kitaplara daha çok vakit ayırmanızı sağlayacak bazı tavsiyeleri sizin için Huffington Post'tan derledik:

• Eğer okulu bitirdiyseniz artık “ödev yapmaktan” vazgeçin lütfen. (Eğer henüz bitirmediyseniz bu maddeyi görmezden gelebilirsiniz!) Ödev yapmak derken kalemi kağıdı elinize alıp okul zamanlarındaki gibi bir ödev yapmayı kastetmiyoruz tabii. Okumanız gerektiğini düşündüğünüz için okuduğunuz kitaplardan bahsediyoruz. Onları artık bir kenara bırakın ve gerçekten ilginizi çeken, sizi heyecanlandıran kitapları okumaya başlayın. Böylelikle okumayı bir gereklilikten ziyade bir keyfe dönüştürebilirsiniz. Kalabalık bir otobüste ayakta seyahat ederken ya da çocuklarınız için çorba pişirirken bile elinizden düşüremediğiniz bir kitaba rastlayınca, ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

• Tanımlara hapsolmayın! Bugüne dek kendinizi sadece roman ya da sadece felsefe kitapları okuyan biri olarak görmüş olabilirsiniz. Ya da fantastik edebiyat gözünüze her zaman karmaşık ve ürkütücü görünmüş olabilir. Fakat bu tanımlar sizi kitabevlerinin bazı raflarından uzak tutmaktan başka bir işe yaramaz. Seçimlerinizde tamamen özgür olun ve sınır tanımayın. Bakarsınız bu hafta kitabevinin farklı bölümlerine yapacağınız küçük bir geziden eli boş dönmezsiniz. Ve belki de sözgelimi Mars’ta geçen bir romanın sizi bu kadar heyecanlandırmasına en başta siz şaşırırsınız.

• Okumayı bırakın! Bu söylediğimiz size biraz çelişkili gelebilir ama biz de okumayı tümden bırakın demek istemiyoruz zaten. Pek hoşlanmadığınız bir kitabı okumakta ısrar etmeyin, diyoruz. Kitap okumak için ayırdığınız o az ve kıymetli zamanı ziyan etmeyin sakın. Zoraki okuduğunuz bir kitaba ayırdığınız yarım saat, size işkence gibi gelirken heyecanla okuduğunuz bir kitaba ayırdığınız yarım saat size birkaç dakika gibi gelecektir. Öyle ki öğle yemeği arasında ya da çocuklarınızı kreşe bıraktıktan sonra yığıldığınız o kanepede, sevdiğiniz bir kitapla geçireceğiniz kısacık bir süre bile size teneffüse çıkmış bir çocuğun mutluluğunu yaşatacaktır.

• Bir kitabın ilk sayfasını okuduğunuzda, kötü bir kitapla karşı karşıya olduğunuz izlenimini ediniyorsanız, bir de kitabın ortasından bir sayfa okumayı deneyin. (Kitabın gizemini korumak adına, son sayfayı açmamanızı öneririz.) Birçok iyi kitap, daha ilk sayfasında okuru içine çeker ve kendisine bağlar elbette. Ama kırkıncı ya da ellinci sayfasından itibaren okuru yakalamaya başlayan bir kitaba kötü demek de haksızlık olabilir; ikinci bir şans verirseniz unutulmaz bir okuma deneyimi yaşarsınız belki.

Alıntı; Ece Karaağaç 16-01-2015
Sabit Fikir Dergisi

9 yıl, 10 ay     
1 2 3 4 ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar