Okuma Kulübü

Her ay grup üyeleri olarak bir kitap seçiyoruz, topluca kitap okuyup,tartışıyor , sizi de aramıza bekliyoruz..


Tür: Genel | Açılış, 07 Ağustos 2011
<< tüm tartışmalar

EYLÜL AYININ KİTAPLARI: BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ VE MASUMİYET MÜZESİ

Tartışma Cevapları
« geri ileri »

1 ile 9 arası cevap gösteriliyor, toplam 9 cevap.
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Okuma Kulübü'ne birkaç önerim var;
1_Okunacak kitaplar bir yıllık olarak tesbit edilirse(her aya bir kitap) tüm kitabı okuyacakların temin etmesi, dolayısıyla katılımın çokluğu sağlanabilir. Belki bir grup kitaplığı kurulabilir. Yıllık olarak okunacak kitaplar alınır, yıl sonunda bu kitaplar parasal katılım yapanlarca paylaşılır.
2_Her katılımcı, kitapla ilgili duygu ve izlenimlerini olabildiğine geniş bir şekilde yazıp diğerleriyle paylaşırsa daha sağlıklı bir okuma olabilir. Bu paylaşım; kitap çok güzeldi, beğendim duygularının ötesine geçmediği sürece, bence okunanın paylaşımı diye bir şeyden söz etmek zor olur.
3_Okunacak kitaplar; Elif Şafak, Orhan Pamuk, Murathan Mungan, Zülfü Livaneli gibi yazarlardan ziyade(tabi ki onlar da okunabilir) keşfedilmeyi bekleyen gerek türk, gerek dünya yazarlarından seçilirse daha isabetli olur diye düşünüyorum.
4_Seçilecek kitaplarda kıstas, çoksatarlık, çokbilinirlik ötesinde, kitabın derinliği olursa, üzerinde söylenecek şeyler de daha çok ve karmaşık olacak. Örneğin ben, bir aylık okuma kitabı olarak, İtalo Calvino, İhsan Oktay Anar, Javier Marias, Yusuf Atılgan, Marcel Proust, José Saramago, Sait Faik Abasıyanık, Bilge Karasu ve benzeri yazarların kitaplarından yapılacak okuma ve paylaşmaların daha derinlikli olacağını düşünüyorum.
5_Yaşadığımız kasabada, kentte, köyde bir okuma grubu kurmaya çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Ben uğraştım. Hala bunu oluşturabilmiş değilim. Ama umudumu hiçbir zaman yitirmedim.
6_Kitaplığımızı büyütmeye çalışabiliriz. Bu bir tutkuya da dönüşebilir. Ama şunu da eninde sonunda öğreniriz gibi geliyor bana: Bazı kitaplar diğerlerinden daha değerli. Okunup da bir daha kapakları açılmayacak romanlarımız var bir sürü. Bu tür kitapları başkalarıyla paylaşmak gerek. Bunun için de bir paylaşım ağının kurulması düşünülmeli. Bu iletişim çağı ne güne duruyor, bunları yapamayacaksak.

Tok tutan kitaplı günler diliyorum.

12 yıl, 3 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Bizim büyük çaresizliğimiz kitabını okumadım ama isterim, Masumiyet Müzesi ise bence güzel bir kitaptı :))

12 yıl, 4 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

haha ben bir kere deneyeceğim :)

12 yıl, 4 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Zahide bir daha o kitabı müze hatrına bile okuyabileceğimi sanmıyorum :))) Bu arada Bizim Büyük Çaresizliğimizi okuyan yok sanırım

12 yıl, 4 ay     
3 kişiden 1 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Didemmmm80;al benden de o kadar.
okurken bayağı bir sayfa atladım :)
gerçi romanı ilk çıktığında okumuştum şimdi okusam beğenir miyim bilmiyorum ama şu müze yüzünden sanırım bir kez daha okuyacağım.

12 yıl, 4 ay     
3 kişiden 1 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Masumiyet müzesini daralarak ve sıkılarak bitirdim.Bir süre sonra sürekli aynı şeyleri okuyormuşum gibi geldi. sonuçta beğenmedim....

12 yıl, 4 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Orhan Pamuk. Masumiyet Müzesi tercihim

12 yıl, 4 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

1. Bizim Büyük Çaresizliğimiz diyorum bu sayede kenarda beklemekten kurtulur.

12 yıl, 4 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Arkadaşlar, merhaba.
Sıcak havaların uzaklaşıp, yerini güzel ve tatlı bir serinliğe bıraktığı şu zamanlarda, seçtiğimiz kitapların Eylül ayının hüznüne yakışır şekilde olmasını istedim:

1- Barış Bıçakçı- Bizim Büyük Çaresizliğimiz

(Beğenlere filmini de şiddetle tavsiye diyorum, bu yıl kaybettiğimiz yönetmen Seyfi Teoman çekmiş, uluslararası birçok ödülle başarısını göstermişti.)

2- Orhan Pamuk- Masumiyet Müzesi

( Beğenenlere, kitaba konu olan müzenin artık açıldığını ve müzenin katoloğu özelliği de taşıyan 'Şeylerin Masumiyeti'nin de piyasada olduğunu hatırlatırım)


İyi Okumalar.



12 yıl, 4 ay     
« geri ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar