Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

İnsan beynini en fazla geliştiren 10 roman

Tartışma Cevapları
1 2 ileri »

11 ile 18 arası cevap gösteriliyor, toplam 18 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Suç ve cezanın bu listede olmaması en kötü yönden hayal edebileceğimiz bir özelliğinin bile etkili olacağını düşünürsek tam bir hakaret ve saçmalıklar listesi, acaba nitelenen sitedeki bu kitap listesinin ortak yönü ne? Başka bir ortak şey olmalı burada, geliştirici filan diye sadece ilgi çekilmeye çalışılmış, bir nevi insanın güce olan tutkusunu başka bir kelimeyle ortaya koyarak kullanmaya çalışmışlar, sübliminal bir şey olarak görüyorum bunu. Bu listeyi görmezlikten gelmeliyiz normal kitap ilgi alanlarımıza saygı duymalıyız...
Kitaplarda bile bu tür şeyler var yani sübliminal olarak biz bunu göremeyebiliriz belkide listedeki kitaplar buna dahil. Hangi kitabı okuyacağımızı iyi bilmeliyiz ve sonrasında analiz etmeliyiz, bizi değiştirdiği bir yön varmı ve değişiklik bizi ne yönde iyi veya kötü etkiliyor...

10 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Rica ederim ne demek :D @1225

10 yıl     
2 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Anna Karenina'a ben aşk romanı demedim. Onu belirteyim de. Bazı arkadaşlar öyle algılamış sanırım. Sadece romandaki kısımlardan bir kısmını söyledim.

10 yıl     
2 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Beynini geliştirmek isteyen otursun bulmaca, zeka sorusu falan çözsün. Kitap huzur bulmak, dış dünyadan sıyrılıp başka bir karakterle beraber yaşamak, kendini tatmin etmek için okunur. Kalbe hitap eder, beyine değil.

10 yıl     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

@demian Yüreğinin Götürdüğü Yere Git'ten örnek vereyim: "Sonradan yaşantımızın en önemli kişisi haline gelen insanlardan ilk anda hoşlanmayız." Bunu okuduğumda ben bir şey düşünmüyorum. Aklıma otomatik olarak birileri geliyor, ve ben onları düşünerek içimde sevgiyi HİSSEDİYORUM. "Çınarın altına oturduğunuzda kendiniz olmak yerine çınar olun, ormanda orman, kırda kır, insanlar arasında insanlarla olun" bunu okuduğumda yüzümde meydana gelen gülümseme bir şey düşündüğüm için olmuyor, çünkü hiçbir şey düşünmüyorum, sadece kalbim gğlmemi söylüyor, cümlede ne demek istediğini bir tek kalp anlıyor... Ha onun dışında klasik düz yazı açıklamaları görevi beynin. Ama kalbin ilgisini çekmeyen cümleyle beyin kendisini yormuyor.

10 yıl     
4 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Beyni geliştirmek den ne anladığınızı pek anlamadım FilozoofKrristof. Okuduğumuz kitaplar düşündürür bizi bilgiler verir ,anlamak için çabalarız, vay be demek böyleymiş Dediğiniz sizinde olmuştur sanırım okuduklarınızda.Şimdiye kadar (kalple) yani hislerimizde değil beynimizle düşündüğümüzü sanıyorum.okunan eserler güzel vakit geçirttikleri gibi aynı anda bizi düşündürür yönlendirir,bazen karman çorman eder beynimizi başka doğrular getirir bildiğimiz doğruları sorgulatır ve bunun gibi bir çok şey,okudukça artarız bilgilerimiz çoğalır durur. Bu olurkende okuduklarımızdan keyf alırız tabiki.yanlış anlamayın kritik etmiyorum sadece kendi düşüncelerimi yansıtmaya çalıştım.mutlaka hepimizin ayrı ayrı bu konuda Söyleyecekleri olacak.

10 yıl     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

@booking40 sana yüzde 94 katılıyorum . iktisatta arz talep miktarını etkileyen dışsal faktörler vardı yanlış hatırlamıyorsam . örneğin mogadishu'da her gün yüz limon tüketiliyor . kapasite maksimum bu kadar . ama mogadishu gündemi gazetesinde şöyle bir haber çıkıyor : " şok ! limon on bin derde deva imiş ! hastalar bu haber sizin için ... ayrıntılar sayfa 3'te " işte bu dışsal faktör talebi arttırıyor . limon alınmayacaktıysa bile artık alınıyor olaydan hebersiz mogadishulularca . kanımca bu listelerin de bir kısmı - kesinlikle hepsi değil - bu tür amaçları da barındırıyor görünürdeki amaçların yanında .
bu kitaplar kötü mü ya da okunmamalı mı ? bilakis . " böylesine kötü oyunların içerisindeki güzel yanları almalıyız " ve " kitaplara sahip olmak ile kitapları okumak " arasındaki farkı anlayarak bu listelerden faydalana da biliriz bence . saygılarımı da sunuyorum . :)

10 yıl     
7 kişiden 7 kişi beğenmiş.


Bilim dünyası insan beynini farklı bir biçimde etkileyen on romanı belirledi.Toronto Üniversitesi öğretim üyesi psikiyatr Keith Oatley ve Ingrid Wickelgren tarafından Scientific American’da yazılan makaleye göre, roman kahramanlarıyla özdeşleşmek, hem hayal dünyasını zenginleştiriyor, hem de sosyal bağları güçlendiriyor.İşte o 10 roman:

1. Jane Austen / Aşk ve Gurur
2. Nathaniel Hawthorne / Kırmızı Leke
3. Gustave Flaubert / Madam Bovary
4. George Eliot / Middlemarch
5. Leo Tolstoy / Anna Karenina
6. Virginia Woolf / Bayan Dalloway
7. Toni Morrison / Sevilen
8. J.M. Coetzee / Utanç
9. Muhsin Hamid / Gönülsüz Köktendinci
10. Johann von Goethe / Genç Werther’in Acıları

Kaynak; Milliyet Kitap

10 yıl     
1 2 ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar