Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
kitap size aitse çizin altını, bazen üstünü de çizin. yanına belli semboller koyun. o kitap kutsal metin değildir. bir zamana kadar nokta koymazdım kitaplarıma. sonra okuduklarımı unuttuğumda sıkıntı olmaya başladı. beğebndiğim cümlelerin altını çizmeye başladım. sonra farkettim ki beğenmediklerimin de çizmeliymişim. tabiki o zaman sayfa kenarlarına belli işaretler koymak gerekti. eğer bir paragrafsa önemli gördüğüm altını çizmek yerine sayfa kenarına yıldız komak da kullanışlı olabilir.
defter tutmak çok kullanışsız bir şeydir. defter dediğiin atılır çünkü.
nacizane tavsiyem, siz de çizin. ama sadece size ait olan kitabı..
Çok istiyorum çizmeyi ama kıyamıyorum.. Defter tutuyorum :)
Ben de sevmiyorum kitabı çizmeyi, hoşuma giden cümleleri ayrı bir deftere yazıyorum. Gerçi okurken durup bir yere yazmak yorucu oluyor kimi zaman ama sonrasında dönüp neleri yazmışım diye bakmayı seviyorum. Çizilmiş kitabı okumak da dikkatimi dağıtıyor biraz.
kitaplarımı asla çizmem, üstüne not almam.
çok istersem başka bir yere yazıyorum.
kütüphanede kitap iadesi yaparken görevli kadınla pis pis bakışmamızın sebebidir. Kadın ilk başlarda uyarıyordu çizme diye ama artık o da bıraktı. Şimdi sadece bakışıyoruz :))
İnsanlar çizilmesi gereken cümleleri değil, kendi bilinçaltlarının dayattığı cümlelerin altını çizer. Göster bana çokça altı çizili kitaplarından birini, söyleyeyim sana kim olduğunu... Falına bakmak için içilmiş kahve fincanına gerek yok, sen getir en son okuduğun kitaplarından birini bana, şöyle çokça çizgili olanından, söyleyeyim sana geleceğini abey be yaa :)
Her kitabım da uyguladığım bir eylem .Çünkü bazen öyle cümleler ve öyle paragraflar var ki altını çizmeden geçersem eksik kaldığımı hissediyorum.Bi süre sonra kitabı ele aldığımda çizdiğim satırları tekrar okumak ise tatlı anıları hatırlatıyor.Ek olarak yazar ile kitap aranda bir bağ oluşturuyor.Halet-i ruhiyen neyse o çizdiğin satırlar da değişiyor.
Kitap ayracına dost olan mavi kalem düşüncenin , hissettiklerinin , hayal ettiklerinin , bütün özel duygularının rengini dışarıya yansıtan bir ayna .