Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Zaten içim rahattı bu konuda, özellikle de yayınevlerinin fiyat politikaları konusundan dolayı.
Can Yayınları, telif hakkı olmayan ve daha önce MEB'de yayınlanmış Savaş ve Barış'ı, başına önsöz vs. ekleyip yeniden basarak 49 liraya satarsa ben korsanı desteklerim, en ufak rahatsızlık bile duymam.
Yine telif hakkı olmayan Dünya Klasikleri konusunda çeviri olarak aynı kalitede kitaba keriz payı koyup kitabı 10 lira daha fazla fiyata satarsa ben korsanı desteklerim, en ufak rahatsızlık bile duymam.
E-kitap yaygınlaşıyor, maliyet, dağıtım vs. payı yok; ucuzlar diye beklediğimiz halde, e-kitap basılı kitapla aynı ya da en fazla 1-3 lira ucuz satılırsa (demek ki maliyet, dağıtım vs. bahaneymiş.) ben korsanı desteklerim, en ufak rahatsızlık bile duymam.
Aynı şeyler çoğu yayınevi için geçerli...
Şimdi istedikleri kadar ağlasınlar korsan korsan diye...
Bu yorum silinmiş
Yani durum o ki durumdan en kötü etkilenen okur. Gerçekten pahalılar çoğu zaman 2. el tercih etmek durumunda kalıyorum kaldı ki benim bir işim varken durum bu. Ailesinin gönderdiği 3-5le geçinmeye çalışan öğrenciler ne yapsın.
Yazı ilginç, evet bizde kitaplar ve e-kitap pahalı ama... yazı kitap seçiminde kararlarımı etkilemedi ve korsan kitap kullanmama yönündeki fikrimi değiştirmedi,neden mi,çünkü günah...
Bir kitapçıya gittiğinde kitabın 3 farklı formunu sunabiliyor artık zaten; " Abla bu orjinal, bunun sadece kapağı orjinal, bu da tamamen korsan" diye şaşırmamak lazım :)
Okuduğum bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Kitap seçiminde kararlarınızı etkileyebileceğini düşünüyorum.
http://antik.eksisozluk.com/show.asp?id=37052886