Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Ahmet Ümit - Kavim / Sofi oksanen - Araf / Zülfü Livaneli - Kardeşimin hikayesi
Bu üç kitap bir türlü bitemedi.Hatta Ahmet Ümit haala bitmedi.Yarım bıraktım.
@mmeralunal Aynen öyle arkadaşım klasik Türk edebiyatı gayet ağır topları olan bir gizli hazine kutusu gibi. Gel gelelim bizim modern yazarlarımız (her biri düşünür klasında kendince) her geçen gün içi daha boşalan yinede sayfa sayısını geçerli makul kabul edebileceğimiz düzeyde tutabilen kitaplar yazmaya devam ediyor. Bu yeteneklerini takdir etmemek mümkün değil.
@gezgin: çok güzel bir ayrıntıyı yakaladım sayende. Türk yazarlar deyip duruyorum ama kastettiğim yeni nesil/modern Türk yazarlar.
Yoksa Oğuz Atay-Reşat Nuri-Atilla İlhan (şair)-Yaşar Kemal-fakir Baykurt-Tarık Buğra vb. gibi aşık olduğum Türk yazarlar var :)
Gıcıklıktan değil. Adamların meslek havalarından yanına yanaşamazsın, gidip kitabını alıyorsun gereksiz onlarca replikle şişirilmiş sayfalar, yarım bırakılmış ayrıntılar, konuyla alakası olmayan karakterlerin alakası olmayan mekanlarda gereksiz varlığı gibi onlarca ayrı konu var.
Türk yazarlara gıcık mıyız neyiz :))
çok övülen, reklamı yapılan kitap/film vb. ben de önyargılıyımdır. yüzüklerin efendisini kaç sene sonra izledim :))
Modern Türk yazarların bir çoğunda bu duyguyu hissettiğimi söylemeliyim. Elif Şafak, Ahmet Ümit aklıma en başta gelenlerden.
bir kere yabancı ve uzun soluklu serili kitaplardan hep nefret etmişimdir.Koskoca seride belki bir kitap dokunmuştur hissime.Reklemı fazla olan kitaplar abartıdır.Reklama ihtiyacı olmayan kitaplara koşun :)
vay fırçamızı da yedik :) valla edebiyat çevreleri falan da pek ilgilendirmiyor beni. boşta kalınca prospektüs bile okuyan bir insan olarak okuduğumdan keyif almak ilgilendiriyor beni. illa öğrenmek, aydınlanmak gibi bir derdim yok.
günde 4000 reklama maruz kalan günümüz insanı olarak da mutlaka etkileniyorum reklamlardan, raflardan, internetten. ve okuduklarımdan pek sevdiğimde oluyor, berbat dediğim de.
ama okuyorum işte :)
Burada bahsedilen bir kitabın reklamından veya popülaritesinden etkilenip de körü körüne satın alıp okumak değil sanırım, çevremizden arkadaşlarımızdan veya ailemizden duyup, çok beğenilen, "mutlaka oku" denilen kitapların yarattığı hayal kırıklığı. En azından ben böyle anladım. Çok okuyan insanın bir kitap zevki oluşmuştur zaten, böyle bir insan açıp da best seller listesinden o piti piti yapıp bir kitap seçmez herhalde. Aynı şekilde bazı edebiyat dergilerinde veya sitelerinde önerilen kitaplar herkesin zevkine hitap etmeyebilir. Yani o "bir bilen" denilenler de her şeyi bilemeyebilir. Ha edebiyat çevrelerince önerilen bir kitabı almışsın ha çok satanlar listesinden bir kitap almışsın. İkisi de yönlendirme ve hangisinin onu mutlu edeceğini sadece okur bilebilir. Neticede yine her okur kitabını kendi seçer sadece seçimini etkileyen değişkenler farklıdır ve bunun için kimse yargılanamaz.