Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Eeee kardeşim çoğunluğa yaslanıp davranışlarını belirlersen, çoğunluğa yaslanıp oy verirsen, çoğunluğa yaslanıp okuyacağın kitabı belirlersen olacağı bu. Kimse abartmadı bu kitapları. Hadi Orhan Pamuk'u çıkaralım, değer bile atfedilmiyor yukarıda ismi zikredilen yazarlara edebiyat çevrelerinde. Aslında sen reklamla ya da çok okunuyor diye bir kitabı okursan olacağı bu. Bir bilene sor o zaman. Bir edebiyat dergisi al o zaman. En azından gazetelerin kitap eklerini takip et. İnternet'in başında zaman geçiriyorsun bari dipnotkitap.com, insanokur gibi iyi tescilli edebiyat sittelerine bir göz at.
Okuyacağın kitabı kendin seç bence. Raflarda çok güzel tatlar bekliyor çünkü. Yirmi yıl önce benim okuma maceramın yeni başladığı yıllarda böyle şeyler yoktu. Okur yazar insanlar bize daha ziyade klasiklerden başlamamızı öneriyordu...
katıldığım iki görüş var. Açlık oyunları 3 ay süründü elimde. Kitap yarım bırakmayı sevmediğim için bitirdim. Hiç sevmedim kitabı, devamını da okumadım zaten. Diğeri de Canan Tan'ın kitaplarında karakterlerin birbirine çok benzediğidir. Aynı şeyi nasıl yazabiliyor bir yazar, şaşırıyorum. Ama Elif Şafak'la ilgili yazılanlara katılmıyorum. Çok akıcı ve güzel yazdığını düşünüyorum.
@turkkorecan aaa nasıl sevemezsin alık oyunlarını :)) ben çok çok sevmiştim.2 kere okudum valla :)
@boleyn-anne katılıyorum sana. aşka açız herhalde. devrik her cümleyi şiir sanıyoruz :))
@edda: sarj jioyu ben de sevemedim hiç. mart menekşelerini okudum. tamam okunuyor ama sadece o kadar. hayalkırıklığı. ve debbie macomber.(galiba) ilk kitabını aldım ilk furyada. 15 sayfada bıraktım.
nora Roberts iki kitabını okudum.değerini bil.romantik komedi filmi gibiydi. fena değildi. asıl fiyasko eva dallas serisi.bir kitap okudum.klişe.
@dolunay: ama v.c. andrewsı görmemeşaşırdım listede. çatı serisini merak ediyordum oysa :)
Aslında herkesin zevki farklıdır. Bazılarımıza çok güzel gelen kitaplar, bazılarımıza zaman kaybı olarak görülebilir.
Ahmet Batman, Kahraman Tazeoğlu, Elif Şafak, İskender Pala, Orhan Pamuk...
Tamamiyle abartı. Yalnız satış tekniklerini iyi kullanıyorlar.
Sevenler sevmiş olabilir ama ben sevmedim, Suzanne Colins - Açlık oyunları :) Sevmedim, sevemedim...
Hayal kırıklığı yaşadığım bir çok yazar ve hikayeleri oldu fakat insan yinede en fiyasko dediklerinden bile etkileniyor ve öğreniyor. Okunulan kitap, yazar, en kötüsü dahi olsa, insana birşeyler kattığına inanıyorum ve onun içindir ünsüz yazar avcılığım ve ünlüleri de yakın markaj'dan takip ederek :)
İyi duygular iyi hissetmemizi sağlar, kötü hissettiklerimiz de dikkatli ve özenli olmamızı ve her iki duyguya gereksinimiz var.
İnsan bu duyguları kitap okurken en zararsız biçimde yaşar.
"Canan Tan ve Elif Şafak" onların birer kitabını okumak gibi bir hata yaptım ama okumuş olarak saymıyorum o dakikaları hayatımdan sildim. Ve boleyn_anne size katılıyorum her yerde Soğuk Kahve, Bukre görmekten fena derecede sıkıldım.
Soğuk Kahve, Sabah Uykum, Bukre, son zamanlarda baş gösteren erotik kitaplar.
Ve hatta Kahraman Tazeoğlu'nun tüm kitapları. Aşk aforizmalarına ne kadar aç bir toplummuşuz meğer, tüm sosyal mecraalarda bu kitaplardan alıntılanan sözleri görüyoruz.
Kahraman Tazeoğlu kitap fuarına gelmişti, derslerden dolayı fuara yalnızca bir gün gidebilmiştim ve o gün kendisinin imza günüydü ben de bir kitabını alıp imzalatmıştım heyecanla. Daha önce okumadığım bir yazardı ve güzel olacağını ümit etmiştim, açıkçası beklentilerimin çok altındaydı.
Ahmet Batman içinse okunabilir bir yazar diye düşünüyorum hatta Soğuk Kahve kitabını okuduğumda beğenmiştim fakat bir anda bu kadar popüler olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti. Ve kendisinin insanlara yazdığı cevapları ya da sohbetleri habire hesabında paylaşması sinirimi bozuyor 'bakın ne kadar güzel cevap vermişim ' der gibi bir tavrı var.
Canan Tan'ı hiç okumadım bir arkadaşım okumamamı önerdi bu konuda sanırım o da Buradakilerin çoğuyla aynı fikirdeymiş.
John Green'in Aynı Yıldızın Altında kitabını çok beğenmiştim fakat Kağıttan Kentler ciddi anlamda 'hayal kırıklığı' bir kitaptı.