Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
258 hedef koydum bu yil gecen yil 129 idi boyle birden 2 ye katladim amacim okuma hizimi arttirmak birde ince diye burun kivirdigim kitaplari okumam gerektigini idrak ettim kalin kitap iyidir mantigiyla pek verimli olmuyor okuma
Kitap okumaya karşı istek uyandırıyorsa hedef koymak iyi bir seçenek.Bu arada ben hedefimin %70'ine ulaşmışım :))
Hedef koymak beni motive ediyor,bir de bu sene adamakıllı oturup da kitap okuyabileceğim ender senelerden olacak gibi,bu yüzden dizi&film gibi her zaman yaptığımız şeylerdense kitap okumaya odaklanmak istiyorum.80 ile başlayıp yetişebildikçe artırmayı düşünüyorum.
Hedef koymanın yararları elbete vardır. Ama olumsuz yönlerinin de olduğunu düşünüyorum. Çünkü hedef koyduktan sonra ister istemez o hedefe ulaşmak istiyoruz. Böylece o hedefe yoğunlaşıyoruz, o hedefe fazla konsantre olabiliyoruz. Buda kitaptan alacağımız verimi düşürüyor diye düşünüyorum.
Kitap var 1000 Sh dan. fazla Kitap var 60 - 70 Sh hedefler şaşabilir kitap okurken önemli plan tadına vararak sindirerek okumak
hedef koymak doğru bana göre çünkü dediğimiz gibi ortada bir hedef var, bunun için iyi bir şey yapıp kitap okuyacağız; hem bilgileneceğiz hem de ruhumuzu canlandıracağız, önemli olan şu ki gerçeğe uygun kitap okuma hedefleri koymalıyız rahatça okuyup kitabı okudukça içimizde hissetmeliyiz, hatta bir kitabı bitirince hop diğerine atlamayıp okuduğumuz kitabın bizde bıraktığı etkiyi yaşatabilmek için biraz daha beklemeliyiz çünkü bu zaman aralıkları size yaşadığınızı tam anlamıyla hissettirecektir, eh tabii bu durumda insana büyük bir zevk verir...
Ben ilk başta 60 kitap hedefi koymuştum zaten edebiyat öğrencisi olduğum için okulda inceleyeceğim romanlardan okumak istediğim kitaplara zaman ayıramam düşüncesiyle ama daha sene ortasına gelmeden bi baktım ki koyduğum hedefi çoktan geçmişim hedefimi yükselttim daha sonra zaman ayırabildiğimi görünce şimdi koyduğum yeni hedefi de geçtim ama hiçbir zaman hedefi geçmek için, okumuş olmak için kitap okumadım bu yüzden hedef koymanın bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum.
kendi kapasitemi görmek için gayet güzel buluyorum bu uygulamayı. kendime bu yıl 60 kitap hedef koymuştum şuan 79. kitabımı okuyorum 2015 te bu hedefi attırmayı planlıyorum. hedef koymanın zararı olduğunu düşünmüyorum aksine çok faydalı buluyorum.
herkese keyifli bol okumalı bir yıl diliyorum şimdiden..
Şu an da okumak istediğim fakat kitaplığımda olmayan 20 kadar kitap hedefim var. Ayrıca kitaplığımda da 7 kadar kitap var. Kitap hedefini aslında düşük tutuyorum. Maddi durumuma göre değişiyor aslında. Mesela bu siteyi birkaç önce kullanmaya başladım. Hedef olarak 10 kitap seçmiştim. Şu an 17. kitabımı okuyorum. 2015 için ise tamamen maddiyata bağlı. 15 de olabilir 55 de. :D
hedef koymuyorum, sadece asgari okuma düzeyini belirlemek için bu siteyi kullanıyorum. hedef koyduğun zaman, hedefin çok uzağında kalınca bir soğukluk oluyor insanda . bu kişinin kendini ve kapasitesini tanımakla da ilgilidir muhakkak. gerçekçi hedefler konması açısından. ben maymun iştahlılığımı bildiğim için bundan kaçınıyorum. neticede kitaba ayırdığım süre belli. bu zamanı hızlı okuyacağım diye heba edemem. yavaş okuyayım ama anlayarak, özümseyerek gideyim.
ayrıca kitap okumak herşey değil, okumak önemli ama herşey değil. kitap okumak kadar hayatı, insanları okumakta önemli. bir dolmuşta, şehiriçi hatlarda kitaba dalıp etrafımda ne olup bittiğine uzak kalmaktansa ( tabi ki her zaman kuralı olmadan, çoğunlukla, mekanın durumuna bağlı olarak)etrafımı kol açan edip, insanları okumayı tercih ederim. Muzdaribim bu konuda : ) elindeki kitaba dalıp, 5 dakika oturabilmek için annesinin gözüne bakan çocukları görmeyen yolculara gıcık oldum : )