Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Klasiktir zaten, ne okursan oku ama, Madame Bovary'yi otuzundan önce okuma. :)
yazarlar, ülkelerinin mevsimlerini kapmışlardır ( çoğunluğu)
Rus edebiyatı buz kırıkları gibi kıtır kıtır ve serttir, fransız edebiyatı sokaklarının ağırlığını taşır, ingiliz edebiyatı ağırbaşlı ve mesafelidir, anadolu kitapları sıcaktır, toprak kokar.
Her yazar için aynı olmasa da ülkeyi temsil eden yazarlar genelde bu tarzlara benzer, kendi tarzını belirlemek için belli birkaç ülkenin yazarından denenmeli diye düşünüyorum.
Kendi adıma, rus edebiyatı aşığıyım ve fransız edebiyatından çok hoşlanmam.
İyi okumalar
Ben de Dostoyevski ile başlamıştım. İlk yazdığı kitap olan İnsancıklar'ı okumuştum. Başlangıç için iyi olabilir. Küçük , hafif bir başlangıç. Çok ağırdan girmemek lazım. Babalar ve Oğullar, Gazap Üzümleri, Vadideki Zambak çok ağır ilerleyen ve zor okunan romanlar diye duymuştum.
1.jack london- martin eden
2. suç ve ceza
3. babalar ve oğullar
benim sıralamam
ben kesinlikle dostoyevski-suç ve cezayla başlamanı tavsiye ederim. Sefiller ve fareler ve insanları da mutlaka okumalısın.
Jane Austen'ı bütün kitaplarını öneririm. Jack London ya da Stefan Zweig da iyidir. Önerilen diğer yazarlar gibi
Ben rus edebiyatını sevdiğim için önce Tolstoy ve Dostoyevski ile başla derim.