Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.
Okuduğum en etkileyici ve kaliteli yapıtlardan biri. Kesinlikle okunması gerek diye düşünüyorum. Bittikten sonra bir süre etkisinden kurtulamayabilirsiniz.
Goethe intihar'ını bu kitabı yazarak aklından uzaklaştırmış, bizse bu kitabı okuyarak onu kalbimize yakınlaştırdık.
Vadideki Zambak'ın' bir başka versiyonu. Konu ve gidiş tarzı aynı. Tek fark sonu...
Vadideki Zambak'ta aşık delikanlı yaşıyor, evli kadın ölüyor. Bu romanda ise aşık olunan evli kadın yaşamaya devam ediyor, genç adam ölüyor (intihar ediyor!).
Başlangıç çok sıkıcı! Devamı da gidişatı tahmin edenler için sıkıcı olabilir.
Genç Werther'in mektuplarından oluşan ve acı dolu duygularını içeren bu romanı konuya ilgi duyanların okuması daha uygun olur.
yayınlandığında avrupada intahar oranlarında artışa sebep olan bir kitaptır, aşk acısı çeken herkes kendinden bir parça bulabilir.
dikkat: kesinlikle düzgün bir çeviriden okunmalıdır yoksa yorar.
dikkat2: düzgün çevirisi bile tembel okuyuculara göre değildir zira olaylar yavaş işler yorar insanı.
yazıldığı dönem itibariyle çok ses getirmiş olmasına saygı duymakla beraber beni çok etkilemediğini vurgulamak isterim...
beni çok etkileyen bir kitap oldu.her ne kadar goethe nin werther ağzından aktardığı düşünceleribn %70 ine katılmayıp çok saçma bulsamda özellikle son 30-40 sayfa bi solukta okudum.
aslında okurken beni melankoliye soktuğu için baya baya kitabı söve söve okudum ama genede bu kitabın güzelliğini değiştirmiyor.
dili çok şiirsel bir kitap.buna kitabın temelinin wertherin yazdığı mektuplar olmasının payı büyük.ama asıl devreye 2.şahıs anlatım girince bu şiirselliğin duygu yoğunluğu daha da arttı.
son olarak beklediğimden çok daha fazla iyi bir kitaptı.goethe okumaya da bu muazzam kitapla başlamış olduk
Muhteşem bir üslup, acı bir hikaye. Bir kitapta karakterin yaşadıklarını bu derece hissetmemiştim, onunla gülüp, onunla üzüldüğüm Werther'in acı hikayesini mutlaka okumalısınız. Werther'in mektuplarında kullandığı dili, betimlemeleri o kadar güzeldi ki..
Ciltli, 135 sayfa
Ocak2004 tarihinde, Öteki Yayınevi tarafından yayınlandı