Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.
Beni çok etkileyen kitaplardan biri oldu.Sebebi muhakkak Can Dündar kalemi olmalı.Ben çok beğendim Lüsyen'i.Kitabın ismi Lüsyen olmasına rağmen,sadece Lüsyen anlatılmıyordu kitapta.Lüsyensiz bir yaşamı kabul etmeyen Abdülhak Hamit'in hayatı ve yaşadığı dönemde ayrıntılı bir biçimde anlatılmış.
60 yaşında olmasına rağmen,kendine oldukça özen gösteren çapkın,gece alemlerini seven,içki ve kadına düşkün Abdülhak Hamit'in Brükselde Osmanlı sefiri iken,hayatında bundan sonrası için önemli bir yer edinecek olan 18 yaşındaki Lüsyen'le karşılaşmasıyla başlıyor kitap.Uzun zamandan beri bir şeyler yazamayan şair hemen oracıkta Lüsyen için bir şeyler hissedip söylemeye yani yazmaya başlar.Lüsyen'de ailesini ve ülkesini terk edecek kadar etkilenmiştir büyük ve yaşlı şairden.Bizler çok kitabı eleştirmişizdir, kadınla erkeğin yaş farkı çok fazla diye. Bu kitapta yaşanılan aşkı bu yüzden sindirmek biraz zor, gerçi biz ne düşünürsek düşünelim Lüsyen tarihe bir şekilde damgasını vurmuş,adına methiyeler yazılmış,bir kadına duyulan gerçek bir aşkın hikayesiydi
Kitap, zamana ve yaşına meydan okuyan Abdülhak Hamit'in yaşadıklarından söz ederken,bizi o devirlere götürüp,tarihteki önemli olaylara tanık olmamızı sağlıyor.Osmanlının yıkılmasından Kurtuluş savaşına,Cumhuriyetin kurulmasından Atatürk'e,Osmanlı ve Cumhuriyetin önemli şair ve yazarlarına ve yaşanılan dönemin sosyal ve siyasi olaylarına kadar bilgi veriyor.Yani Can Dündarın nefis kaleminden tarihi, belgesel bir biografik roman.Gerçekten okurken Can Dündarın sesini duyar gibi oluyoruz.Bu ses bizi Abdülhak Hamit'in iç yolculuğuna sürüklerken, 60 yaşına kadar Osmanlıya yakın durmuş bir şairin ,yeni döneme nasıl ayak uydurup,gelecek kaygısına düştüğünü,değişen edebiyat anlayışı yüzünden çektiği sıkıntıları,yaşlandıkça ölümü ve çevresindeki ölen insanlar yüzünden yaşadığı karamsarlığı okurken hissedeceksiniz.Özellikle öldükten sonra Lüsyenin sıkıntı çekmemesi için yapmaya çalıştıkları beni çok etkiledi.Özellikle Lüsyen için söylediği basit ama etkili son sözler;
Allah’a seni emanet ettim;
Ettim seni Allah’a emanet..
Seni Allah’a emanet ettim;
Seni ettim Allah’a emanet..
Birde beni çok ama çok etkileyen ölen kim olursa olsun bir mezar taşının olmaması.Bu gerçekten ama gerçekten üzücü.Bu sahipsiz mezarı bulup,mezar taşını yaptırarak kitaba vefa borcunu ödeyen Can Dündar,büyük bir alkışı hak ediyorsun.
Kesinlikle okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.Şiddetle tavsiye ederim.Lüsyen ve Hamid'in muhteşem aşkı.Kitap beni öyle etkiledi,kitap bittikten bir süre sonra çok hüzünlendim.
Lüsyen, Abdülhak Hamit Tarhan'ın hayatını anlatan bu biyografik romanda Hâmid'in hayatında önemli bir yere sahip olması dolayısıyla kitaba yön veren bir kadın... Daha fazlası : http://blogumabandim.blogspot.com/2012/07/lusyen-can-dundar-kitap.html
Okuduğum en sürükleyici aşk romanlarından biriydi. Abdülhak Hamit'in şiirlerini Osmanlıca'dan Türkçe'ye çevirmeleriyle okumak ayrı bir tat verdi.
Çok güzel bir kitaptı.Fakat beni düşündüren ve kitaptan bir nebze de olsa soğutan sebep aradaki yaş farkının fazlaca olması.Ama okunmalı.
Abdulhak Hamit'in hayatı... Lüsyen... Kitap gerçekten çok güzeldi. Normal bir hikaye olarak bakıldığında güzel gelmeyebilir ama Can Dündar'ın hayal gücüyle Edebiyatımız için çok önemli bir ismin hayatı birleşince; okumaya değer olmuş. Okurken, Dündar'ın sesini duyacaksınız.
Gerçekten okunması gereken kitaplardan biri Can Dündar'ın kalemi çok etkileyici
Herkesin kütüphanesinde bulunması gereken, emek verilmiş, şahane şaheser..