Savaş Sanatı / 2500 Yıl Öncesinin Savaş Sanatından / Günümüzün Yaşam Savaşına

2500 Yıl Öncesinin Savaş Sanatından Günümüzün Yaşam Savaşına Sun Tzu diyor ki: * Geçmişin kahramın savaşçıları yenilmeyi hiç düşünmezler, düşmanı yenilgiye uğratmak için savaşırlardı. * Kendini yenilgilere karşı güvence altına almak senin elindedir, ancak düşmanı yenilgiye uğratma fırsatını düşman kendisi yaratır. * Karşındaki düşmanı bir böcek gibi ezebilmen için, onun güçlü ve zayıf noktalarını ortaya çıkarman gerekir. * Yetenekli savaşçı gücü birlik ve beraberlikte arar, tek tek bireylerde değil. Bu da doğru işe doğru adamı koymayı gerektirir. * Zeki savaşçı gücü birlik ve beraberlikte arar, tek tek bireylerde değil. Bu da doğru işe doğru adamı koymayı gerektirir. * Karar vermede kusursuzluk, başarının önkoşuludur. * Güç-kuvvet yayın gerilişine, karar vermek ise okun atılışına benzer. * Sıradan zaferler kazandırmak mükemmellik belirtisi değildir. * Bir yaprağı kaldırmak güçlülük; ay ve güneşi görmek keskin gözlü olmak; gök gürültüsünü duymak keskin kulaklı olmak demek değildir. * Zafer hiç yanlış yapılmadan kazanılır. Yanlış yapmamak zaferi kesinleştirir. SAVAŞ SANATI, uzmanlar tarafından Askeri operasyonların tasarımı ve işleyişi hakkında, mantıksal bir taban oluşturmaya çalışan ilk kitap olarak tanımlanmıştır. SAVAŞ SANATI, rekabet ortamı olan her yerde ve her konuda uygulanabilecek galip gelme strateji ve taktiklerini içeren felsefesiyle, birçok ekonomiste, işadamına, devlet adamına ve yöneticiye kaynak kitap olmuştur. Sun Tzu, M.Ö. 500 yıllarında, Chi devletinde yaşamış Çinli bir bilge ve komutandır. Savaş Sanatı adlı kitabı M.Ö. 490 yılında yazmıştır. Kitap kralın ilgisini çekmiş ve Sun Tzuyu komutanı yapmıştır. 20 yıl boyunca Sun Tzunun komutasındaki ordu birçok parlak zaferler kazanmıştır. Sun Tzunun ölümünden sonra da onun öğütlerine uyanlar, zaferlerine yenilerini eklemişlerdir. Savaş Sanatı, tarihte birçok ünlü komutanın başucu kitabı olmuştur.

2500 Yıl Öncesinin Savaş Sanatından Günümüzün Yaşam Savaşına Sun Tzu diyor ki: * Geçmişin kahramın savaşçıları yenilmeyi hiç düşünmezler, düşmanı yenilgiye uğratmak için savaşırlardı. * Kendini yenilgilere karşı güvence altına almak senin elindedir, ancak düşmanı yenilgiye uğratma fırsatını düşman kendisi yaratır. * Karşındaki düşmanı bir böcek gibi ezebilmen için, onun güçlü ve zayıf noktalarını ortaya çıkarman gerekir. * Yetenekli savaşçı gücü birlik ve beraberlikte arar, tek tek bireylerde değil. Bu da doğru işe doğru adamı koymayı gerektirir. * Zeki savaşçı gücü birlik ve beraberlikte arar, tek tek bireylerde değil. Bu da doğru işe doğru adamı koymayı gerektirir. * Karar vermede kusursuzluk, başarının önkoşuludur. * Güç-kuvvet yayın gerilişine, karar vermek ise okun atılışına benzer. * Sıradan zaferler kazandırmak mükemmellik belirtisi değildir. * Bir yaprağı kaldırmak güçlülük; ay ve güneşi görmek keskin gözlü olmak; gök gürültüsünü duymak keskin kulaklı olmak demek değildir. * Zafer hiç yanlış yapılmadan kazanılır. Yanlış yapmamak zaferi kesinleştirir. SAVAŞ SANATI, uzmanlar tarafından Askeri operasyonların tasarımı ve işleyişi hakkında, mantıksal bir taban oluşturmaya çalışan ilk kitap olarak tanımlanmıştır. SAVAŞ SANATI, rekabet ortamı olan her yerde ve her konuda uygulanabilecek galip gelme strateji ve taktiklerini içeren felsefesiyle, birçok ekonomiste, işadamına, devlet adamına ve yöneticiye kaynak kitap olmuştur. Sun Tzu, M.Ö. 500 yıllarında, Chi devletinde yaşamı... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan


Savaş sanatı strateji üzerine yazılmış en eski ve en iyi çalışmalardan biridir ve askeri konularda ve ötesinde tarih boyunca çok büyük etkisi olmuştur. 20. yüzyılın sonlarından itibaren ekonomi ve iş dünyasında da kullanılmaktadır.

11 yıl, 11 ay
9 puan

Adı üzerinde, savaşta kullanılması gereken taktikleri ve stratejileri bir tartışma havasında okuyucusuna aktaran bir kitap. Sivil hayatımızda da karşılaştığımız zorluklara karşı uygulayabileceğimiz stratejileri de içermektedir. Ana fikir olarak kitap, konvansiyonel(teçhizatla) savaştan ziyade düşmanı psikolojik olarak içten çökertmenin ve bu yolla düşmanı ilelebet ortadan kaldırmanın önemine işaret etmektedir. Sun ustanın yıllar evvel yazdığı ve "vay be" dedirtecek bir cümlesini kısaca paylaşmak istiyorum. Sun usta der ki düşman ülkenin içinde mevcut yönetime karşı olan , rütbe ve görev alamamış, içinde para, makam ve mal hırsı olan kişileri belirle ve bunlara rüşvet vererek kendi safına çekip casus olarak kullan!
sevgiler,

8 puan

Biraz ağır ama öğretici bir kitap.

Profil Resmi
10 puan

Ağır bir kitap ama savaş ve strateji olaylarını sevenlerin çok beğeneceği bir kitap

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
7 puan

Yazıldığı dönemi düşünüp okunur değerlendirilir se taktire değer bir kitap.

5 puan

İşte şimdi Age of Empires oynayabilirim.

6 puan

Askeri stratejileri yansıtan iki bin küsür yıl öncesinden bugüne kadar varlığını koruyan bir kitap.Okumakta fayda var.

9 puan

Bilgelik kitabı niteliğinde.


Baskı Bilgileri



ISBN
975-7701-17-3

Diğer baskılar


Etiketler: kişisel gelişim

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okumuş kimse bulunamadı.

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski