Şehrin içindeki şehre değinen bir roman. Toplumsal dayatmalara, “doğru” belletilenlere, “yanlış” diye uzak durulanlara dokunan hatta ortasından dalan bir eser. Kitabın yazım dili daha çok görsel esere uygun gibi. Zaten konu olarak da hem yazılı hem görsel eserlerde son zamanlarda çok kullanılan bir teması var. Demek ki içinde bulunduğumuz çağ da kendi edebiyatını oluşturmaya başlamış artık. Yalnız karakterler iki boyutta kalmış gibi. Yazarın önceki eserlerinde en uç karakterle bile bir şekilde bağ kurulabiliyordu. En azından kendi adıma bu sefer o bağı yakalayamadım.
“Ne doğumumuz ne ölümümüz ne de doğumla ölüm arasında can çekişerek sürdürdüğümüz hayatlar bize ait. Başkalarının isteklerinden doğuyor, başkalarının istediği gibi yaşıyor ve başkaları yüzünden ölüyoruz."
Anlatımı garip hikayesi vurucu. Okuduğum ilk Mine Söğüt kitabı değil lakin diğer vurucu kitapları henüz okumamış olmamdan kaynaklı iz bıraktı.
Bu kitabı roman olarak nitelendirmek yanlış geliyor bana. Daha çok bir düşünce beyanı ve maalesef ki fazla tekrara düşülerek sunulmuş. Çok fazla şey havada kalmış. Neden, niçin sorularına cevap veren bir olay örgüsü istiyorsanız bu kitapta aradığınızı bulamayabilirsiniz.