akıl hocanın hastan olup çöküşünü izlemek güç. kitap psikyatriden çok kendini izleme çevreni izleme fırsatı sağlıyor.
http://kitapeylemi.blogspot.com.tr/2014/03/26-bir-psikiyatristin-gizli-defteri.html
Çok akıcı ve konuyla ilgili değilseniz bile ilginizi çekiyor. Okurken ''ne garip insanlar varmış be'' diyorsunuz gerçekten.
Konuya ilgili okuyucular için gerçekten ilgi çekici bir kitap olacaktır. Akıcı anlatımıyla da hiç sıkmayan bir kitap. Tavsiye ederim.
Psikoloji ile ilgilenenler için başlangıç kitabı olabilir.Bazı yerlerde sıkılsam da bitirmekte zorlanmadığım bir kitap oldu.
Psikolojiye ilgi duyuyorsanız tavsiye edebileceğim bir kitap. Vakalar ve doktorun hastaları nasıl yönlendirdiği yalın bir dille anlatılmış, sıkılmadan okuyabilirsiniz. Doktor kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri bizimle paylaşırken öz eleştiride bulunmaktan da çekinmemiş. Çok sıradışı vakalar beklemeyin, çoğu güncel hayatta sık karşılaşılan davranış/kişilik bozuklukları. Kitabı beğendim genel olarak, belki tedavi süreci biraz daha detaylandırılabilirdi.
Kitabın tam yorumu http://kitapkaravani.blogspot.com.tr/ adresinde :)
Bu kitabı Psikolojiye olan ilgim yüzünden aldım :3. Ve bence Psikolojiye veya Psikiyatriye ilgi duyanların okuması gereken bir kitap.
Kitap güzeldi fakat yazarın bazen ileriye gidip tekrar o zamana dönmesi pek belli olmasa da benim hoşuma gitmedi. Ayrıca yazarın kitabı karısıyla yazdığı bariz belliydi. Tabiki özel hayatında bir şeyler yaparken hastaları aklına gelecek, bazen kendi hayatından bir şeyler bulup onlara yardım edecek ama karısının bu işle ilişiğinin fazla olması beni rahatsız etti.
Hikayeler cidden garipti. Daha önce bilmediğim, okumadığım şeylerdi. Fakat bir hikaye var ki bence yazar oradan bir sonuç çıkartamadı, hatta sırf özel bir jete bindiği fark edilsin diye yazdı.
Dr Gary Small'ın hayatı boyunca tecrübe ettiği en ilginç vakaları anlattığı bir kitap BPGD. Bir tür anı anlayacağınız. Ama hasta doktor güvenirliğini ihlal etmemek için bazen adları, semtleri değiştirmiş. Bir Genç bir psikiyatrist olarak Gary ile hayata atılıyoruz, o işinde uzmanlaştıkça odası, egosu, serveti, namı ve ailesi de onunla beraber büyüyor. Onun başından geçen en ilginç vakalar belki döneminde gerçekten öyleydi de ama bugün bir çok olayı az çok biliyoruz.Yazar yaklaşık 30 yıllık bir dönemi kitapta anlatıyor ve insanların zamanla nasıl da Psikiyatriyi daha açık zihinlerle kabul ettiğine de tanık oluyoruz. Günümüzde hala psikologa gidenlere deli muamelesi yapılırken bunun 20 yıl öncesini az buçuk hayal edebilirsiniz. Üstelik Gary'nin anlattığı gibi diğer doktorlar bile Psikiyatriyi bir bilim olarak görmüyorlar bile. Gary'nin mesleğinin günlük hayatına nasıl etki ettiği de veriliyor aslında metinde. Yani işi iş yerinde bırakma gibi bir ihtimali yok..Eğer yazarın egosunu görmezden gelirseniz oldukça akıcı ve yer yer eğlenceli bir kitap.
http://kitapsevinci.blogspot.com.tr/2014/10/bir-psikiyatristin-gizli-defteri-gary.html
Sanırım gene pisikopatlık hormonlarım tuttu :D kesinlikle okuyacağım en yakın zamanda
Bazı açılardan Irvin Yalom'un Aşkın Celladı kitabına benziyor. Ama o kitaptan çok büyük farkları var. Her iki kitapta psikoterapi öyküleri içeriyor. Ama bu kitapta bir psikiyatr doktorun gelişimi de anlatılıyor. Çünkü doktorlar terapiyi insan üstünde deneyerek öğreniyorlar. Bu Tıp Fakültesinde kitaplardan öğrenilen bir olgu değil.
Dr.Small ilk psikiyatrlardan ayrılarak ruh ve bedeni ayrı tutmuyor. Kitaptaki bazı hastalar sadece fiziksel nedenlerle hastalanan insanlardı. En önemlisi kitabın verdiği mesaj psikiyatra giden deli veya güçsüz değildir. Aynı bacağınız kırıldığında alçıya alınması ve ağrılarınızı kesmek için doktora gidiyorsanız, ruhunuz kırıldığında psikoterapi ve antidepresan hatta tıbbi tedavilerde aynı şekilde tedavi edicidir. Bu sizi deli yapmaz diyor. Ve bence çok haklı.
Okurması çok kolay bir kitap ve çok akıcı okumayı düşünenlere tavsiye ederim.
ilginç yaşamalara dair tedaviler, bir psikiyatrın uzmanlığa giden yolda başına gelenler.
http://kitapfareleri.blogspot.com.tr/2014/11/bir-psikiyatristin-gizli-defteri.html
Psikiyatrik vakalar ve psikolojiden hoşlananlar için keyifli bir kitap. Değişik vakalar anlatılıyor fakat çözüm süreçleri çok yüzeysel geçilmiş.
İçerisinde bulunan vakalar için en sıradışı denmiş. Bana nedense hiç öyle gelmedi hatta kitabın bazı yerlerinde fazlasıyla sıkıldım. Sanırım yazarın 'sıradışı' kavramı ben 'normal' kavramıma denk :)
Gercekten çok ilginç vakalar mevcuttu ve çok beğendim. Her vakada bende yeni şeyler ögrendim eğer o durumlara düşersem neler yapabileceğim konusunda az çok fikir sahibi oldum. Bence baş ucu kitaplarımız arasına eklemeliyiz diye düşünüyorum ben şahsen. Herkese keyifli okumalar :))
Öncelikle şunu söylemeliyim ki psikiyatri ile ilgili ilk defa bir kitap okuyorum. Çok satan listesinde görüp merak ettiğimden alıp okudum. Listelere fazla aldanmamak gerektiğini görmüş oldum. Ilk başta akıcı gibi gelen sonra bitirmek için yoğun çaba sarfettiğim sıkıcı bir kitaptı. Ilginç vakalar vardı kitapta ama bence yurdum insanımızı konu alan daha öğretici bir kitap okuyabilirdim. Ele alınan çoğu vaka benim yaşadığım dünya ile alakasız. Örneğin yat merakından dolayı yatı ile Dünya turuna çıkan adamın karısını yalnız bırakmasından dolayı karısının girdiği depresyonun analizi size bir şey katacaksa alıp okuyabilirsiniz. Özetle, bu konuda yerli yazarların kitaplarını okumanın size daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Psikiyatri ile uğraşıyorum olabildiğince farklı bir şeyler okumalıyım derseniz ona bir şey diyemem tabi.
Psikolog/psikiyatrist olmak isteyenler için okunması gereken kitaplardan biri. İnsanların başından geçen tuhaf vakaları okurken hem güldüm hem üzüldüm. Okumama değdi.
psikolojiye ilgi duyan kişiler için güzel bir kaynak.Sürükleyici,ilgi çekici.