emrah serbes'i severim çok kaliteli bir polisiye yazarı, ayrıca afilli filintalarda da sağlam yazıları var fakat bu yeni kitapta denediği şey her neyse emrah serbes'in kimyasıyla pek tutmamış. Sanırım bu afilli tayfası ile birlikte yerlaltı edebiyatı dedikleri şeye fena kafayı taktılar, karanlık bir tema, sorunlu çocukluklar, biraz da küfür serpiştirince öyle olmuyor o işler hacı abi. ergen psikolojisi öyle küçük hikayeciklerle olmuyor maalesef. kalkıp bir şeker portakalı yazmasını beklemiyoruz fakat şimdi zeze'yi bilen bir adam bu kitabı niye sevsin. fakat yinelemekte fayda görüyorum türk edebiyatında unutulmaz polisiye yazarlarından biri olarak kalacak bir isim emrah serbes.
Sünnetini, ergenliğini, ilk aşklarını ve çocukluğundan kalma öfkelerini , tutkularını hala içinde taşıyan hatta tekrar hatırlatan...
Cok guzeldi okumasi.Yer yer insanin icine isleyen bir drama,bazende sizi gulduren yaratici bir eser.tavsiye ederim..Ilk okudugumda sasirdim kaldim cunku kullandigi dil,dusunuz tarzi hayata bakis tarzi öylesine özgur ki,belki bu insani bu kadar bu yazara yakinlastiriyor kitabi sevdiriyor.
bu kitabı okuyan her insan seviyor kardeşim. galiba çocukluğun o saflığı, temizliği ve 'ben yaparım, ben hallederim' gibi deli cesareti tavırlarını çok iyi yansıttığı için sevildi bu sekiz hikaye. öyle hüngür hüngür ağlamayan ama ucundan duygusallığı seven adamların kalplerini titreten bir kitaptır.
zaten yazarında dediği gibi;
Öne çıktım bağırdım polise;
"Göz yaşartıcı gaz sıkmanıza gerek yok. Arkadaşlar zaten yeterince duygusal."
Kisa hikayelerden oluşan bir kitap. Hikâyeler nedense bana pek hitap etmedi. İlk hikayenin üzerinden devam edilerek okunasi bir roman oluşturulabilirdi.
bir insanın hayata bakış açısını değiştiren kitapların olabileceğini de yine kitaplardan öğrenirsiniz.
ilk emrah serbes okumam...ama beğenmedim.Dili akıcı ve sade ama hikayeleri sanki bizden değil...
Çok içten bir dili var hikayelerin.Nasıl desem çok gerçekçi,çok bizden.Erkek çocuklarının dünyası o kadar güzel yansıtılmış,işlenmiş ki her bir hikayede.Favori hikayem kesinlikle Alçakgönüllü Arzular.İki kere okudum hatta. :)
Kitabı okurken çocukluk yıllarım dair pek çok hatıea canlndı gözlerimde.
Çok hoş yazılmış. Bir erkek çocuğun gözünden yazılmış. İlk bakışta gündelik hayattan kesitler gibi gelebilir. Ancak toplumsal belleğimizin diplerini kurcalayan başarılı bir sosyoloji kitabı gibi de değerlendirebilirsiniz.
Farklı ergenlik dönemlerinde ve psikolojik açıdan sağlıklı olmayan erkek çocukların yaşadıkları olaylara verdikleri tepkileri, derin olmasa da sade ve vurucu bir dille anlatmış Emrah Serbes. Özellikle ilk ve sonuncu öykü tekrar tekrar okunabilecek bir kalitede. Kitabın çoğunluğunda duygusallık ağır bassa da beklenmedik bir anda araya serpiştirilen komik bir sözün veya olayın kahkaha attırabileceğini de belirtmek isterim :)
Emrah Serbes'i bu kitapla tanıdım. Yazar farklı farklı ergen erkek çocuklarının hikayesini yazmış kitapta. Daha çocukken hayata yenik düşenler, hayatı anlamlandıramayanlar. Farklı ailelerin farklı çocukları. Sürükleyici bir kitap . Okumak isteyenlere tavsiye ederim.
Yazar bu kitabı küçük hikayelerden oluşturmuş. Her biri erkek çocuğu. Çocuk düşüncelerinin masumluğu, muziplikleri ve hayata kafa tutuşlarını okumak çok zevkliydi. Müthiş bir kitap bence. Defalarca okuyabilirim.
Sekiz erkek çocuğunun kısa hikayesi. 80'lerde-90'larda çocuk olan erkekler, öykülerde kendinden bir şey bulacaklardır. Samimi, keyifli bir anlatım ancak küfür sosu biraz fazla kaçmış. Vaktiniz varsa okuyun 134 sayfalık bir kitap zaten. Okurken biraz Alper CANIGÜZ tadı alabilirsiniz.
Emrah Serbes'i ilk bu kitapla okumaya başladım. dili, mihazı cümleler arası akışkanlık oldukça sempatik ve okumaya değer geldi benim için..
Hepsi birbirinden keyifli ve dili oldukça güzel hikayelerden oluşuyor. Küçük adamların gözünden baba bir dünya sunmuş. Özellikle son hikayenin tadı başka