Aşk, ilişki... Böyle güzel,kendine has anlatımla anlatılmamıştı belki de...
Her sayfasında mükemmellik :) Oruç Aruoba zihnine sahip olmak istediğim insanlardan :)
okurken düşünmek çok keyifli.bu kitapta o duyguyu sık sık yaşadım.sevgi,aşk ve ilişki kavramlarını sorgulamış yazar,sorgularkende okuyucuyu düşündürüyor.
Gelerek getirenlere, giderek götürenlere adanmış tadından yenmeyen bir O. Aruoba kitabı.
Başucumda duran, altını çizdiğim yerleri tekrar tekrar okuduğum,
kitabı bana tavsiye eden, "Hadi hemen al ve oku." diye ısrar eden arkadaşıma kendimi hâlâ borçlu hissettiğim muhteşem kitap.
Oruç, candır! Herkes hemen almalı ve okumalı :)
Kitaptan güzel bir alıntı:
"Belki temel hata , sevgiyi bir 'duygu' işi olarak görmekte--duygu yanı yok değil; ama bu, bilinçle dengelenmezse-yalnızca duygusal kalırsa-kişinin özgürlüğü pahasına yürüyor.Bu oluşumun en önemli göstergesi, kıskançlık : sevginin tek yanlı yozlaşması...Akıldışı hale gelmesi, bilgiyi çeler hale gelmesi...Sevginin iki kişinin ilişkisi olmaktan çıkıp,bir kişinin ötekine yönelik bir tutumu haline gelmesi...."
İlişki kavramı hakkında felsefi düşüncelerle yazılmış bir kitap. 'İlişki' kavramına değişik açılardan bakmış ve ilişkiyi oluşturan iki bireyi de ele alarak ilişkiyi her yönüyle değerlendirmiş yazar.
Erkek ve kadın arasındaki ilişki üzerine yazılmış çok değerli bir kitap. Gerçekten başucu kitabı olması gerekli olduğunu düşünmekteyim. yazarın dili o kadar güzel ki...
Bir ilişkinin başlangıcı ortası sonu ve sonrasını anlatan enfes bir kitap yazmış Oruç Aruoba. İlişkilerin nedeni niçini nasılını sorgulamış kendi yaşantısı üzerinden, ama hep bir soru işareti de bırakmayı ihmal etmemiş biz okurun kafasında. Böylelikle daha zevkli kılmış düşüncelerini. Felsefi bir boyutta ele alıp alman ve ingiliz yazarlardan alıntılarla süslediği bu anlatısı mutlaka okunmalı diye düşünüyorum.
Anı defterleri halinde duygusal bir ilişkinin giriş, gelişme ve sonucunu irdeleyen bir eser. Tespitler o kadar isabetli ki aslında sadece duygusal ilişki değil hemen hemen tüm ikili ilişkiler için geçerli. Yaptığımız hatalar, kurduğumuz ve duyduğumuz cümleler kadar duyamadıklarımız ve diyemediklerimiz de bir bir karşımıza çıkıyor. Fakat yazım tarzı başlarda odaklanmayı güçleştiriyor. Biraz sakin kafa biraz da yaşanmışlık isteyen bir eser.